Мінфін - Курси валют України

Встановити
4 червня 2019, 18:28

Мінфін показав, як школи використовують бюджетні кошти

Міністерство фінансів запустило інтерактивний аналітичний інструмент — дешборд — про ефективність витрат державного бюджету на середню освіту в Україні.

Міністерство фінансів запустило інтерактивний аналітичний інструмент — дешборд — про ефективність витрат державного бюджету на середню освіту в Україні.
Фото: znaj.ua

Що це значить

Дешборд показує бюджетні витрати на школи в цілому по Україні, по окремих областях і навіть школам. Він враховує дані про 14 800 школах, загальні витрати яких минулого року склали 82,8 млрд грн. Середні витрати по країні на підготовку одного учня склали 21 300 грн на рік.

Дані за 2018 рік надали облдержадміністрації, повідомляють у Мінфіні.

Розрив в сумах в різних районах і містах часто занадто великий, що свідчить про різну ефективність використання бюджетних коштів на потреби шкіл, вважають у відомстві.

Читайте також: В Україні створять систему моніторингу працевлаштування випускників вишів

«Попередній аналіз показує, що в дуже багатьох випадках бюджетні витрати на загальну середню освіту малоефективні. Залишки невикористаної освітньої субвенції на рахунках місцевих бюджетів станом на кінець 2018 року становили 4 млрд грн», — сказано в повідомленні.

Коментарі - 3

+
0
serega k
serega k
4 червня 2019, 18:58
#
Шось я не бачу ефективності донесених знань на ціх графіках, ще краще оцінок, результат ефективності податків - це скілки учнів зрозуміли те, що їм розповіли як на мене, і школа де більше учнів добре вчиться повинна мати більше грошей на це, як і вчителі, чи не так?
+
0
yarg
yarg
4 червня 2019, 22:42
#
«і школа де більше учнів добре вчиться повинна мати більше грошей на це, як і вчителі, »
ага. половина школ начнет по поводу и без медалистов лепить.
+
+15
NaviOkmes
NaviOkmes
5 червня 2019, 8:54
#
Могу дать данные по школе моей старшей дочери (Кривой Рог, №65):
1.бюджет школы -8472000грн (данные из горотдела образования).
2.количество детей -618чел.
3.количество учителей -24чел
При не сложных расчетах получается, что в данной школе:
1.затраты на 1 ребенка - 13708грн
2.нагрузка на учителя - 25,75...
3.школа там старая, и классов не хватает - их всего 19... (нет даже учительского кабинета и кабинета заучей, а директор ютится в крохотном кабинете в 12кв м) - учатся в 2 смены, и это приносит «общее наполнение» в 32,5чел/м...
Выходит, что эта школа - эффективная! - и тут же мы получаем реальный пздц, так как учебный процесс с такими нагрузками на учителя не корректен, и дать знания учитель сможет только тем кто этого хочет!...
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися