Мінфін - Курси валют України

Встановити
13 червня 2019, 11:24

ФГВФО програв судовий позов на 77 мільйонів

Північний апеляційний господарський суд не задовольнив апеляційну скаргу ФГВФО на рішення Господарського суду Києва, який, своєю чергою, відмовив Фонду у стягненні збитків з колишнього топ-менеджменту банку «Укоопспілка». Про це повідомляє прес-служба Ario Law Firm.

Північний апеляційний господарський суд не задовольнив апеляційну скаргу ФГВФО на рішення Господарського суду Києва, який, своєю чергою, відмовив Фонду у стягненні збитків з колишнього топ-менеджменту банку «Укоопспілка».
Фото: finclub.net

Що відомо

На думку позивача, дії колишнього керівництва фінустанови щодо укладення окремих угод стали причиною доведення «Укоопспілки» до неплатоспроможності.

Фонд гарантування вкладів оцінив збитки на суму майже 77 млн грн і мав намір залучити колишніх керівників до солідарної майнової відповідальності та стягнути з них зазначену суму.

Північний апеляційний господарський суд залишив апеляційну скаргу Фонду гарантування вкладів на рішення суду першої інстанції без задоволення, а рішення Господарського суду Києва у цій справі – без змін.

Читайте також: ФГВФО оновив список боржників банків-банкрутів

У своїй постанові суд апеляційної інстанції зазначив, що докази ФГВФО про наявність матеріального збитку в розмірі майже 77 млн грн не були доведені, як не було доведено і склад цивільного правопорушення в діях топ-менеджменту банку. Крім того, позивач не зміг довести і розмір збитку.

Це в сукупності свідчить про необґрунтованість та недоведеність позивачем своїх позовних вимог до вказаних відповідачів, у зв'язку з чим вимоги позивача про солідарне стягнення з відповідачів 76 929 136,71 грн — задоволенню не підлягає», – сказано в рішенні суду.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися