Мінфін - Курси валют України

Встановити
13 червня 2019, 11:00

В АП почали думати над новою програмою співпраці з МВФ

Україні потрібно виконувати взяті на себе зобов'язання і продовжувати співпрацю з міжнародними організаціями. Про це заступник голови Адміністрації президента Олексій Гончарук сказав в інтерв'ю НВ.

Україні потрібно виконувати взяті на себе зобов'язання і продовжувати співпрацю з міжнародними організаціями.
Фото: LIGA.net

Що це значить

Щоб Україна була прогнозованою для партнерів країною, якій довіряють, потрібно «виконувати взяті на себе зобов'язання, а не будувати екзотичні сценарії», — наголосив він.

Гончарук зазначив, що заяви про дефолт, скасування націоналізації Приватбанку і невизначеності співпраці з МВФ збільшують вартість грошей для України: «Я розумію, що такі заяви мені як громадянину коштують грошей. Кожна подібна заява сприймається інвесторами як підвищення ризиків, а вони збільшують вартість ресурсів для України. А це значить, що ми з вами щоразу, коли в пресі з'являються подібні заяви, стаємо трохи біднішими. І моя задача в Адміністрації президента — щоб українці не ставали біднішими».

Читайте також: Україна навряд чи отримає другий транш МВФ цього року — JP Morgan

Гончарук заявив, що співпраця з МВФ для України дуже важлива. За нею спостерігають «всі без винятку системні інвестори у світі».

«Ми зараз справді почали думати над новою програмою з МВФ на три-чотири роки, щоб можна було запустити її в кінці року, якщо для цього будуть необхідні умови. У неї ми спробуємо закласти структурні реформи, які за ці роки виведуть країну на якісно інший рівень», — зазначив заступник голови АП.

Раніше повідомлялося, що Яків Смолій ініціює переговори з підготовки нової програми МВФ вже цього року. Про це він заявив під час зустрічі з представниками ЄБРР.

Коментарі - 11

+
+97
bonv
bonv
13 червня 2019, 11:08
#
Заяви про дефолт, скасування націоналізації Приватбанку і невизначеності співпраці з МВФ збільшують вартість грошей для України - то для чого було розганяти цю дефолтну хвилю? Проти України?
+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
13 червня 2019, 12:16
#
Спросите Беню. Тут Вам не ответят )
+
+12
bonv
bonv
13 червня 2019, 12:34
#
А що думає по цьому поводу беня?:)
+
0
Kanarej
Kanarej
13 червня 2019, 17:04
#
Ну так спитайте нарешті в нього про це.
+
+12
bonv
bonv
13 червня 2019, 18:30
#
Коломойський розглядає Україну тільки як дійну корову... Подоїти і в Ізраїль або Австрію.. На добробут українців йому наплювати.. Національні інтереси теж Бені до лампочки.. Тільки свої шкурні захищатиме..
+
+47
bonv
bonv
13 червня 2019, 11:40
#
В АП почали думати.........
+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
13 червня 2019, 12:17
#
Они просто поняли, что шутками отмазываться - плохо закончится. Потому включили мозг.
+
+12
bonv
bonv
13 червня 2019, 12:35
#
Пробивають народ на розвод..
+
0
squeez
squeez
13 червня 2019, 13:17
#
Пока они думают, потом «раскачиваются» в итоге в этом году транш не дадут, в связи с тем что условия не выполнены и договариваться не с кем по сути, ведь всех кто имеет отношение и ведет переговоры с МВФ, накрутит на моховик смены кадров, и потом начнется наша песня хороша, и так лузаем время каждый раз, а ведь хоть раз бы взяли и выполнили программу МВФ и потом говорили хорошо это все или плохо, ведь все понимают, реформы не приятные, но ведь не стоит закладывать бедность будущим поколениям уже сейчас, Халявы не будет, чтож люди то еще верят в царя ( батеньку) который придет и порядок наведет, все таки совок заложен еще сильно и постсовок тоже в голове
+
0
orient14
orient14
13 червня 2019, 13:38
#
В АП начали думать головой
+
+12
bonv
bonv
13 червня 2019, 15:54
#
Коломойський хоче порішати з НБУ по своєму,,, у продажних українських судах..
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися