Мінфін - Курси валют України

Встановити
11 червня 2019, 14:22

Смолій ініціює переговори з підготовки нової програми МВФ

Голова НБУ Яків Смолій і його заступник Олег Чурій обговорили з головним економістом Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) Сергієм Гурієвим поточну ситуацію в економіці України та на фінансовому ринку. Про це повідомила прес-служба регулятора у Facebook.

Голова НБУ Яків Смолій і його заступник Олег Чурій обговорили з головним економістом Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) Сергієм Гурієвим поточну ситуацію в економіці України та на фінансовому ринку.
Фото: Facebook

Про що говорили

У ході зустрічі Яків Смолій розповів про послідовну монетарну політику Нацбанку, спрямовану на зниження рівня інфляції до 5% у 2020 році. Він також відзначив необхідність продовження реалізації Україною зобов’язань за програмою МВФ і початку переговорів щодо нової програми з Фондом вже цього року.

Учасники зустрічі обговорили перспективи обслуговування зовнішнього боргу України, процес підготовки до входження міжнародних фінансових організацій у капітал державних банків та потенційну участь у цьому ЄБРР, а також розвиток електронних платежів.

Читайте також: В НБУ озвучили оптимістичний сценарій отримання траншу

Крім того, Яків Смолій нагадав присутнім представникам міжнародної організації про наміри регулятора розробити та затвердити до кінця 2019 року нову стратегію реформування фінсектору України на 2020-2025 роки, робота над якою вже ведеться.

Зі свого боку представники ЄБРР висловили підтримку політиці гнучкого курсоутворення та режиму інфляційного таргетування, яких дотримується Нацбанк. Вони також відзначили необхідність збереження незалежності НБУ, адже, як свідчить досвід інших країн, це є запорукою здорової економічної політики.

Коментарі - 1

+
+45
bonv
bonv
11 червня 2019, 14:28
#
Незалежність НБУ при Коломойському..... такоє..
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися