Мінфін - Курси валют України

Встановити
12 червня 2019, 10:27

Із банка-банкрута вивели майже півмільярда рефінанса НБУ

Служба безпеки України викрила схему в якій зловмисники вивели на рахунку в одну з офшорних юрисдикцій більше $17 млн коштів комерційного банку, отриманих в якості рефінансування НБУ. Про це йдеться в повідомленні прес-центру СБУ.

Служба безпеки України викрила схему в якій зловмисники вивели на рахунку в одну з офшорних юрисдикцій більше $17 млн коштів комерційного банку, отриманих в якості рефінансування НБУ.
Фото: ain.ua

«Для проведення операції підприємці уклали міжнародний контракт з однією з офшорних структур і перерахували кошти компанії-нерезиденту в рахунок поставки обладнання. Щоб уникнути валютного контролю та податкових перевірок власники акціонерного товариства для виведення коштів за кордон використовували підконтрольний комерційний банк, який зараз перебуває в стані ліквідації», — відзначають в СБУ.

В релізі не уточнюється, про який банк йде мова. За висновком фахівців служби, угода призвела до збитків держави в розмірі понад 436 млн грн.

Слідчі СБУ винесли підозру керівнику української компанії, через яку були виведені кошти, вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Також СБУ ініціювала передачу активів підприємства в рахунок суми завданих збитків в управління Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних злочинів (АРМА).

Коментарі - 3

+
+42
bonv
bonv
12 червня 2019, 10:30
#
Розводять як лохів...
+
+9
Kakywonok
Kakywonok
12 червня 2019, 11:54
#
Ничего скоро окружной Киевский суд решит что СБУ не имела права вмешиватся в деятельность банка и все простят )
+
0
bolex
bolex
12 червня 2019, 12:15
#
Ну Бене ж все простили. Почему другим не должны? А вкладчики — да, лохи. Особенно те, кто вложился больше суммы гарантии.

Но и кредитчики не лучше. Опыт показывает что их долги передают черным коллекторам и начинается беспредел…
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися