Мінфін - Курси валют України

Встановити
7 червня 2019, 16:57

Україна готова говорити з «Газпромом» тільки в тристоронньому форматі

Україна готова до газових переговорів з Росією, але тільки в тристоронньому форматі за участю ЄС. Про це глава НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв написав на своїй сторінці в Facebook.

Україна готова до газових переговорів з Росією, але тільки в тристоронньому форматі за участю ЄС.
Фото: pravda.com.ua

Коболєв зазначив, що нові контракти мають укладатися на основі європейських норм і з повагою до рішень міжнародних арбітражів.

Він нагадав, що Стокгольмський арбітраж переглянув контракт з «Газпромом», визнавши низку його умов дискримінаційними.

«Арбітраж зобов'язав росіян продавати Україні газ у першому кварталі по 300 доларів, а в другому — по 221 долару. Але робити це вони чомусь відмовляються», — зазначив він.

Коболєв повідомив, що Україна купує газ у Європі істотно дешевше: у першому кварталі — за 259 доларів, у 2 кварталі — по 212 доларів, липнева ціна — 178 доларів.

«При яких умовах Газпром, який не хоче постачати Україні газ навіть за дуже вигідною для нього ціною, піде на радикальне зниження? Прощення боргу „Газпрому“ „Нафтогазу“ відмовитися від будь-яких арбітражів, не застосування європейських правил в газовій сфері? Такий сценарій насправді означав би для Росії додаткові мільярдні прибутки, а для України — втрати і повернення в повну залежність від Кремля», — написав він.

Раніше глава компанії «Газпром» Олексій Міллер за підсумками зустрічі з лідерами партії «Опозиційна платформа — За життя» Юрієм Бойком і Віктором Медведчуком підтвердив, що компанія готова надати знижку 25% на поставки газу для України.

Коментарі - 10

+
+33
AleksandrBank
AleksandrBank
7 червня 2019, 17:08
#
Все правильно Коболев говорит. 


Последний абзац насчет скидки - пусть они ее себе оставят и продают нам по ценам ниже Европы, а скидку пусть нам выплатят в виде компенсаций за потери на Донбассе, Крыму. А далее возврат территорий.
+
+30
bonv
bonv
8 червня 2019, 23:52
#
Борг російського монополіста Газпрому перед НАК «Нафтогаз України» після рішення Стокгольмського арбітражу у справах про постачання та транзит газу через пеню перевищив $2,8 млрд
За період після ухвалення рішення сума зросла на 240 млн, свідчать дані «лічильника» заборгованості «Газпрому» перед «Нафтогазом», розміщеного на офіційному сайті НАК.
Після рішення Стокгольмського арбітражу «Нафтогазу» вже вдалося стягнули з «Газпрому» близько $2,07 млрд шляхом взаємного зарахування боргів України за російський газ.
Ще близько $4,67 млрд “Нафтогаз намагається стягнути у міжнародних судах.
Саме на цю заборгованість «Газпрому» нараховується пеня. Її розмір складає близько $6 на секунду.
+
0
allexpl
allexpl
9 червня 2019, 13:54
#
Как видим, чихать они хотели на ту пеню. Взаимозачет не в счет. Как Газром отдаёт 2,8 млрд, так бы и Украина отдавала 2,07 млрд в случае проигрыша.
+
0
bonv
bonv
9 червня 2019, 14:07
#
Сотні млрд баксів буде росія сплачувати Україні і поверне всі загарбані території!
+
+40
Teilor
Teilor
7 червня 2019, 22:08
#
Чем дешевле Нафтогаз покупает тем дороже тарифы.
+
0
nvr4d nvr4d
nvr4d nvr4d
8 червня 2019, 1:12
#
Чем больше самоубийц, тем меньше самоубийц.
+
0
SAndreyS
SAndreyS
8 червня 2019, 23:40
#
Начнем покупать в России., будет еще дороже.
+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
9 червня 2019, 11:46
#
Не то что дороже, будем каждый год под ёлочку цены обсуждать и условия лонгации ( условия - это сдача страны частями и тд).
+
+22
bonv
bonv
8 червня 2019, 15:38
#
Пробачати газпрому  млрд борги? В жодному разі! Шантажисти недороблені..
+
0
Sofia Tetcher
Sofia Tetcher
12 червня 2019, 10:24
#
Газ надо снижать для украинцев это даже не обсуждается, по той простой причине что трудоспособное молодое поколение «сливки» нации, не увидев процветающего будущего в перспективе в Украине, выехали на ПМЖ в Европу. И некоторая часть пока ездит в европейские страны на работу, что бы накопить средства на покупку жилья в Европе и получить так же там право на ПМЖ. А в осадке останутся не трудоспособные инвалиды и пенсионеры, у которых преступное правительство кабмина недоплачивает до гарантированного Конституцией Украины, прожиточного минимума. Хота врут народу что выбрали путь проевропейского развития, так в Европе нет таких пенсий чтобы были ниже прожиточного минимума. И это указывает на замаскированный геноцид украинского населения, бросив его в нищету ниже плинтуса прожиточного минимума. И при этом собираются еще и идти на выборы. А кто их будет выбирать, если по их же подсчетам с высокооплачиваемой пенсией пенсионеров около одного процента, а остальные 99% пенсионеров, получают милостыню а не пенсию, В размере 1400 гривен с копейками, при прожиточном минимуме заниженном и не соответствующему реалиям сегодняшних цен на продукты и товары с непосильными неподъемными ценами на ЖКХ, в размере около 2-х тысяч гривен.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися