Мінфін - Курси валют України

Встановити
3 червня 2019, 18:03

Мінсоцполітики повідомляє про можливі помилки в платіжках субсидіантів

Мінсоцполітики вимагає від надавачів послуг коректно проводити нарахування одержувачам субсидії, пише прес-служба міністерства.

Мінсоцполітики вимагає від надавачів послуг коректно проводити нарахування одержувачам субсидії, пише прес-служба міністерства.
Фото: ko.net.ua

Чим це зумовлено

Субсидіанти, які мали невикористані субсидії за жовтень 2018 – січень 2019 року, мали право скористатися ними до кінця опалювального сезону, тобто протягом лютого-квітня 2019 року.

Тому борги, які постачальники комунальних послуг виставили в червні таким домогосподарствам, незаконні, кажуть в Мінсоцполітики.

Читайте також: З 1 жовтня субсидії виплачуватимуть у готівковій і безготівковій формах

Якщо станом на травень в особистих кабінетах субсидіантів була переплата, а в червні з’явився борг, це привід для одержувачів житлових субсидій вимагати у газовиків, тепловиків та інших надавачів комунальних послуг перерахунку.

Дізнатися причину походження боргу можна, запросивши у комунальників помісячну роздруківку з інформацією: яка соціальна норма, скільки газу, води, тепла, світла фактично спожито домогосподарством, скільки сплачено, а скільки зекономлено. На основі цих даних можна визначити правомірність виставлення заборгованості та причин її виникнення.

Читайте також: Кабмін скоротив фінансування субсидій на 8 мільярдів

У міністерстві зауважують, що червневі платіжки за газ, електроенергію, воду та опалення у одержувачів субсидії з мінусом можливі лише у трьох випадках:

  1. якщо рахунки за травень були не оплачені;
  2. сім’ї, які споживають більше за надані їм соціальні нормативи, повинні доплатити за фактично спожиту послугу понад норму;
  3. якщо у субсидіанта до початку опалювального сезону (2018-2019рр.) була накопичена заборгованість і не сплачена протягом зими. Така заборгованість субсидією не покривається, її субсидіант має сплачувати самостійно.

Коментарі - 1

+
0
Wless
Wless
4 червня 2019, 10:15
#
Да платите уже олигархи-монополисты каждому пенсионеру по-списку 1000грн на комуналку и всё.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися