Мінфін - Курси валют України

Встановити
3 червня 2019, 16:27

За минулий рік Держстат заробив у 150 разів менше, ніж витратив

У 2018 році Державна служба статистики заробила 1,7 мільйон гривень, а витратила 1,5 мільярда. Про це свідчать дані Опендатабот.

У 2018 році Державна служба статистики заробила 1,7 мільйон гривень, а витратила 1,5 мільярда.
Фото: opendatabot.ua

Що це значить

За 2018 рік головне управління Держстату надало послуг на 1,7 млн гривень. Разом з прибутком територіальних органів загальна сума склала 9,6 млн гривень.

До платних послуг належать організація і проведення статистичних досліджень, не передбачених державним планом, перевірка правильності посилань у документах, надання відомостей з ЄДРПОУ, створення і ведення баз статистичних даних тощо.

Водночас за 2018 рік Держстат витратив 1,5 млрд гривень. У цю суму увійшли зарплати працівників, їхні відрядження та відпустки, комунальні послуги, ремонт приміщень, придбання обладнання тощо.

Читайте також: Держстат назвав середні зарплати в різних сферах

“Державна статистика має належати українцям. Це дані громадян. Зважаючи на те, що прибутки від послуг для громадян Держстату не співвимірні з тратами на нього, немає жодних підстав брати за них гроші. Статистичні дослідження можуть бути безкоштовними і відкритими.

У такому разі громадяни зможуть використовувати статистичні дані та приймати рішення на їх основі. А це, в свою чергу, впливатиме на економіку країни й робитиме її сильнішою”, — коментує дані Олексій Іванкін, засновник Опендатабот.

Коментарі - 2

+
0
Oligarh
Oligarh
3 червня 2019, 17:11
#
Еще одна унитазная структура которая высасывает деньги бюджета
+
0
R S
R S
3 червня 2019, 19:34
#
Непонятно, Госстат - это коммерческая структура, которая должна приносить прибыль, или всё-таки Госучреждение, которое должно заниматься своими прямыми обязанностями???
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися