Мінфін - Курси валют України

Встановити
3 червня 2019, 14:40

НБУ бачить суперечності в заяві «Прайсвотерхаускуперс» про аудит Приватбанку

Суд не розглядав відповідність аудійованого компанією «Прайсвотерхаускуперс (аудит)» звіту Приватбанку Міжнародним стандартам фінансової звітності. Про це йдеться у заяві НБУ

Суд не розглядав відповідність аудійованого компанією «Прайсвотерхаускуперс (аудит)» звіту Приватбанку Міжнародним стандартам фінансової звітності.
Фото: lb.ua

Спростування НБУ

31 травня аудиторська компанія «Прайсвотерхаускуперс» надала коментар ЗМІ, у якому зазначила, що ухвалене 29 травня Окружним адміністративним судом міста Києва рішення за позовом компанії до НБУ підтверджує відповідність звіту Приватбанку за 2015 рік Міжнародним стандартам фінансової звітності.

Національний банк вбачає істотне протиріччя у словах аудиторської компанії, адже:

  • виключення аудиторської компанії з Реєстру аудиторів банків відбулось у зв’язку з поданням недостовірної інформації щодо фінансово-господарської діяльності ПриватБанку, зокрема розміру кредитного ризику та регулятивного капіталу;
  • у своєму позові аудитор зазначив, що НБУ не мав права на виключення компанії з реєстру, оскільки «Прайсвотерхаускуперс (аудит)» не складав звіт для ПриватБанку щодо розміру кредитного ризику та регулятивного капіталу.

Читайте також: НБУ програв апеляцію у справі щодо інспекції Приватбанку

Тобто, з одного боку, аудиторська компанія констатує відповідність свого звіту стандартам Міжнародним стандартам фінансової звітності, а з іншого – інформує, що не складала відповідного аудиторського звіту.

Крім того, НБУ вважає некоректними твердження аудиторської компанії, оскільки предмет розгляду справи був не щодо правильності розрахунків, а щодо правомірності дій регулятора щодо виключення аудитора з Реєстру. 

Довідка

Нацбанк виключив ТОВ «ПрайсвотерхаусКуперс (PwC аудит)» з Реєстру аудиторських фірм, які мають право на проведення аудиторських перевірок банків 20 липня 2017 року.

Тоді в НБУ заявили, що висновки ТОВ «ПрайсвотерхаусКуперс (аудит)» не відображали реальних ризиків роботи Приватбанку, які стали причиною визнання банку неплатоспроможним, його націоналізації і істотних витрат держави на капіталізацію.

Коментарі - 6

+
0
Andrey DNK
Andrey DNK
3 червня 2019, 14:45
#
Простой вопрос, отчет соответствует «Международным стандартам финансовой отчетности» или нет? Ответы кроме «да» и «нет» не играют роли.
+
0
Kvestor2019
Kvestor2019
3 червня 2019, 15:44
#
Ах, оставьте (с)
+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
3 червня 2019, 15:23
#
Компания эта давно прогнила не только в Украине, а и за ее пределами. Уровень данной компании - уровень прокладки...
+
0
Andrey DNK
Andrey DNK
3 червня 2019, 18:03
#
Так они (PWC) «составляли отчет для Приватбанка по размеру кредитного риска и регулятивного капитала» или нет? А если точнее, то были ли эти данные в том отчёте, что имел место быть?
+
0
Володимир Закомірний
Володимир Закомірний
3 червня 2019, 23:22
#
Маю сертифікат PMP від PMI, досвід керування масштабними проектами з бюджетами у сотні мільйонів USD і командами проектів у складі сотень людей. У 2015 р. довелося керувати проектом, у якому на субпідряді була компанія PwC. Спілкування телекомунікаційними засобами практично щоденне, один-два рази на тиждень - збори. У колі учасників від PwC - високопосадовець, менеджер проекту і фахівець-консультант. Рівень неймовірно низький, позаплінтусний. Тільки гонор. Єдина навичка, якою вони володіють - англійська мова. Ото й усе.
Тільки зло у мене не на них - на Україну. Бо як низько треба було впасти, аби довіряти таким пройдисвітам.
+
0
Andrey DNK
Andrey DNK
4 червня 2019, 9:53
#
«досвід керування масштабними проектами» просто ради интереса, какими такими масштабными проектами? примеры.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися