Мінфін - Курси валют України

Встановити
24 травня 2019, 19:20

Головне за тиждень: розпуск Ради, рішення МВФ і справи Привату

Президент Володимир Зеленський прямо під час інавгурації оголосив про розпуск Верховної ради і вже в середу підписав відповідний указ.

Єврооблігації України подешевшали на тлі останніх новин

Єврооблігації України за підсумками 22 травня подешевшали на 0,1-1% залежно від терміну погашення, а прибутковість їх зросла на 0,1-0,15 процентних пункта.

МВФ має намір продовжити переговори з Україною після виборів

Ключовий кредитор України Міжнародний валютний фонд готовий продовжувати співпрацю з новим урядом України після його формування і після виборів. Про це заявив глава Департаменту комунікацій МВФ Джеррі Райс.

У Зеленського пояснили позицію МВФ

Україна не має наміру відмовлятися від співпраці з Міжнародним валютним фондом. Своєю чергою, МВФ має низку питань до української влади, які потребують законодавчого врегулювання. Про це розповів представник президента в Кабміні Андрій Герус.

Україна приєднається до Міжнародного депозитарію Clearstream

Міжнародний центральний депозитарій цінних паперів Clearstream приєднає Україну до своєї мережі 27 травня. Це полегшить доступ іноземним інвесторам до держоблігацій України.

Мінфін знизив ставки запозичень за короткостроковими ОВДП

Ефективне управління державним боргом створило сприятливі умови для зниження ставки запозичень за короткостроковими ОВДП в гривні з 19,5% до 18,5%, кажуть в Мінфіні.

Наглядова рада ПриватБанку поповнилася фахівцями зі світовим досвідом

Кабінет Міністрів затвердив новий склад наглядової ради ПриватБанку. До неї увійшли троє нових фахівців з міжнародним досвідом банкінгу і фінансів.

ПриватБанк подав позов до Коломойського в суд США

ПриватБанк ініціював судове провадження у Канцлерському суді штату Делавер (Сполучені Штати Америки) проти своїх колишніх власників – Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова, а також інших фізичних та юридичних осіб.

50 років до Польщі: Світовий банк оцінив перспективи української економіки

Світовий банк (СБ) прогнозує в 2019 році зростання української економіки на рівні 2,7%. Щоб прискорити ці темпи, потрібен швидкий прогрес в реалізації ключових структурних реформ, ідеться доповіді Світового банку на тему «Використання потенціалу економічного зростання України».

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися