Мінфін - Курси валют України

Встановити
24 травня 2019, 14:47

Росія скаржиться на суми виплат Україні за активи в Криму

Компенсації, призначені міжнародними судами за позовами українських компаній за активи в Криму, дуже завищені. Про це російському Інтерфаксу заявив заступник міністра юстиції РФ Михайло Гальперін.

Компенсації, призначені міжнародними судами за позовами українських компаній за активи в Криму, дуже завищені.
Фото: newrezume.org

Що кажуть

«Є дуже багато аргументів, зокрема пов'язаних з розмірами присуджених компенсацій, які явно неспівмірні вартості того майна, яке було вилучено. Навіть за практикою інвестиційних арбітражів, зазвичай сума, яку заявляє позивач, знижується в три-чотири рази. Разом з тим, ми бачимо з тих рішень, які вже були винесені, що вона майже не була знижена. Арбітражі не мали можливості або просто не захотіли розбиратися в цих сумах», — сказав Гальперін.

За його словами, Росія «впевнено може довести і в арбітражах, і в державних судах те, що ці суми неспіврозмірні». «Нам треба ще дуже уважно подивитися, як були придбані ці активи, тими, хто зараз заявляє себе інвесторами», — наголосив Гальперін.

Читайте також: Кабмін ввів спецмито на усі товари з РФ

Він також зазначив, що позиція РФ залишається незмінною і в питанні про те, що міжнародні інстанції, які винесли ці рішення, не мали такої компетенції. «Хоча б з тієї простої причини, що якщо вважати, що якщо український інвестор в Криму є іноземним з точки зору української держави, то потрібно визнати, що Крим є територією Росії. Тобто це навіть зрозуміло не юрист», — пояснив він.

Всі шість рішень про компенсації будуть оскаржені, додав Гальперін, терміни подачі апеляції залежать від національного законодавства держав, в чиїх судах буде слухатися апеляція. Але він не уточнив, про які суми йдеться.

Довідка

Раніше стало відомо, що Росія змінює стратегію арбітражних розглядів з Україною: її представники братимуть участь у всіх судових розглядах.

Нагадаємо, 12 квітня арбітражний суд виніс рішення стягнути з РФ на користь Укрнафти 44,4 млн дол. компенcаціі за захоплення майна в анексованому Криму. Росія не визнала законність цього рішення.

15 лютого, в Гаазі прийняли часткове арбітражне рішення на користь ПриватБанку і проти РФ. ПриватБанк має намір отримати відшкодування в розмірі понад 1 млрд дол.

Коментарі - 13

+
+227
bonv
bonv
24 травня 2019, 14:50
#
Сотні млрд баксів буде росія сплачувати Україні і поверне всі загарбані території!
+
+110
Lamo
Lamo
24 травня 2019, 15:13
#
То только пока несколько активов оценили... А когда оценят все активы + компенсации пострадавшим/родственникам погибшим + восстановление промышленности и инфраструктуры Донбаса + много чего еще, то цифры будут впечатляющими
+
0
Тони Райт
Тони Райт
24 травня 2019, 15:22
#
Не смешите мои тапочки. с новым ГАРАНТОМ будет разворот на 180 градусов. В ПАСЕ уже поговаривают про возврат рф в их состав
+
+119
Lamo
Lamo
24 травня 2019, 16:04
#
Ну ПАСЕ не показатель — всегда были крысиной организацией и всегда пытались раше угодить. Только благодаря поистине ВЫДАЮЩЕЙСЯ внешней политике Порошенко Украине удалось настроить мировое общество (конечно далеко не все) против раши и продолжать затягивать на ней петлю. а если нынешний Гарант начнет разворачиваться к раше, то будет новый майдан — только на нем судей киевского окружного суда и прочих при этом уже будут развешивать на ялынках.
+
+95
Veresoleg
Veresoleg
24 травня 2019, 15:20
#
Бачили очi що купували. Надо было раньше думать, прежде чем руки тянуть на чужое имущество. Не удивлюсь что их сначала трахнут через суд, а потом Крым вернётся в Украину, мост- бонусом, за простой.
+
0
bonv
bonv
24 травня 2019, 15:46
#
Прочитал «аналитику» насчет сбережений россиян.
«На России в плане сбережений существуют две проблемы.
Первая и самая массовая — в том, что их нет.
А вторая — как сохранить, если они есть.
Причем обе трудноразрешимы».
Позитивненько так.
+
+45
Toxa David
Toxa David
24 травня 2019, 16:09
#
Если россия считает крым российской территорией (крым наш), ввела туда свои войска, раздала паспорта, приняла закон о вхождении крыма в состав рф, считает для себя вопрос крыма закрытым то она должна признать что «украинский инвестор в Крыму является иностранным» «это даже понятно не юристам» то придется платить за оккупацию и аннексию крыма или возвращать крым.
+
+45
Александр  Ситников
Александр Ситников
24 травня 2019, 16:33
#
Да тут всё гораздо проще. У меня были активы в Крыму. После анексии ими владеют другие лица и я ими пользоваться не могу. Вот и всё - компенсируйте потери.
+
+119
SkrudjMacduck
SkrudjMacduck
24 травня 2019, 16:31
#
Що Ви робите, коли взяли товар, але він задорогий для Вас? Правильно, віддаєте назад. Така ж опція є і у випадку з Кримом. Поверніть і не будете винні. Але з Донбасом таке не проканає, там ще треба відновити «товар» перед поверненням. Хоча і в Криму напороли неслабо, також є за що відповідати.
+
+67
Veresoleg
Veresoleg
24 травня 2019, 17:21
#
Вы забыли- нужно у местных еще спросить, кому надо переехать помочь в РФ, когда Крым в Украину будет возвращаться, чтобы потом не было проблем с тем, что обижают россиян в Крыму. Кому надо- выехали с Крыма, и ништяк: свобода, Урал, Байкал.
+
+15
AnnaGerman
AnnaGerman
24 травня 2019, 18:28
#
«Россия уникальная страна по количеству захваченного чужого имущества» 1868 г. Фридрих Энгельс (в России, вместе с другом Карлом ,один из наиболее почитаемых иностранцев ,в честь него назван город)
+
0
BobKickass
BobKickass
25 травня 2019, 22:41
#
Ну, всегда можно вернуть, если считают цену неадекватной... :)
+
0
Григорий П
Григорий П
27 травня 2019, 11:06
#
Ну пусть там крепятся, шо ж я могу сказать
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися