Мінфін - Курси валют України

Встановити
24 травня 2019, 9:04

Резерви України скоротилися через погашення єврооблігацій

Погашення Міністерством фінансів єврооблігацій на 1 мільярд доларів під гарантії США знизило резерви Національного банку, але не вплинуло на валютний ринок країни. Про це повідомив журналістам заступник глави НБУ Олег Чурій, передає «Уніан».

Погашення Міністерством фінансів єврооблігацій на 1 мільярд доларів під гарантії США знизило резерви Національного банку, але не вплинуло на валютний ринок країни.
Фото: unian.ua

Що це значить

«Резерви у нас впали після виплати євробондів під гарантії США. Оскільки ця сума валюти була куплена у Національного банку», — сказав Чурій.

Водночас він зазначив, що регулятор досить активно купує валюту на міжбанківському валютному ринку, і з початку тижня купив близько 70 мільйонів доларів.

Читайте також: Нацбанк планує викуповувати на міжбанку більше валюти

Валютний ринок, за словами Чурія, не реагує на ці чинники. «Тому що це внутрішня транзакція між Національним банком і Міністерством фінансів. Це не впливає на ринок жодним чином», — пояснив він.

За його словами, також ринок не реагує на перерахування Нацбанком до держбюджету на початку травня 73% норми прибутку за минулий рік. «Ніяк не впливає. Частину гривневої ліквідності Міністерство фінансів направило на виплати за зовнішніми зобов'язаннями. Вони купили у нас валюту, і на ринок це ніяк не вплинуло», — сказав Чурій.

Раніше повідомлялося, що чисті міжнародні резерви Нацбанку за квітень скоротилися на 0,5%, з початку року чисті міжнародні резерви зросли на 3,1%.

Коментарі - 3

+
+52
kiraks
kiraks
24 травня 2019, 10:08
#
Цифры по ЗВР можно? А то статья ниочем получается.
+
+15
bonv
bonv
24 травня 2019, 13:53
#
Чистые международные резервы Нацбанка за апрель сократились на 0,5% — до 9,943 миллиарда долларов.
С начала года чистые международные резервы выросли на 3,1%. Об этом свидетельствуют данные НБУ.
Международные резервы Украины на начало апреля составили 20,633 миллиарда долларов, что на 0,9% ниже показателя на начало текущего года.
+
0
kiraks
kiraks
27 травня 2019, 16:59
#
Спасибо
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися