Мінфін - Курси валют України

Встановити
20 травня 2019, 12:46

З початку року НБУ купив валюти більше ніж на 1 мільярд доларів

Національний банк з початку травня — з 2 по 17 число — поповнив міжнародні резерви України на 122,1 млн дол, купуючи валюту на міжбанківському валютному ринку. Про це свідчать дані на сайті НБУ.

Національний банк з початку травня — з 2 по 17 число — поповнив міжнародні резерви України на 122,1 млн дол, купуючи валюту на міжбанківському валютному ринку.
Фото: ua.depositphotos.com

Основні цифри

Так, минулого тижня, з 13 по 17 травня, Нацбанк купив на міжбанку 22,10 млн дол. З них 20 млн було куплено за процедурою інтервенцій за кращим курсом, 2,10 млн — за процедурою інтервенцій за єдиним курсом.

Нагадаємо, що в перший тиждень травня регулятор купив 20 млн дол., у другий — 80 млн дол. З початку травня Нацбанк не продавав валюту. У квітні НБУ поповнив міжнародні резерви України за допомогою покупки валюти на міжбанківському валютному ринку на 300 млн дол.

Читайте також: Мінфін погасив єврооблігації на 1 мільярд доларів

Всього з початку року НБУ поповнив резерви за допомогою покупки валюти на міжбанку на 1,047 млрд дол.

Коментарі - 2

+
+15
Александр  Ситников
Александр Ситников
20 травня 2019, 13:07
#
Ну что же, не плохо. Если не будет сюрприза от МВФ, ближайшие 2 месяца можно продолжать в том же духе.
+
0
bonv
bonv
20 травня 2019, 13:23
#
Україна може розпочати перемовини із МВФ щодо нової програми у червні-серпні Про це заявив радник президента України Володимира Зеленського з макроекономічних питань Олег Устенко, передає Інтерфакс-Україна. «Після виборів до Ради, думаю, можна відкрити вже нову програму (з Міжнародним валютним фондом, - Ред.). Думаю, що в червні-серпні розпочнеться переговорний процес щодо або відкриття нової програми, або перегляду старої програми», -  розповів Устенко. Зазначається, що ключовим для адміністрації нового президента Зеленського буде укладання нової програми з МВФ. «Водночас ми не виключаємо продовження чинної програми з одночасним переглядом умов», - додав Устенко. З МВФ напевне пауза..
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися