Мінфін - Курси валют України

Встановити
17 травня 2019, 17:22

Українці замінили на ринку праці 2 млн поляків-емігрантів — Bloomberg

Понад два мільйони поляків виїхали за кордон після того, як Польща вступила в ЄС в 2004 році. Тепер в кожній п'ятій польській компанії працюють українці. Про це пише «Уніан» з посиланням на Bloomberg.

Більше 2 мільйонів поляків виїхали за кордон після того, як Польща вступила в ЄС в 2004 році.
Фото: 24tv.ua

Що відомо

За даними польської служби зайнятості за березень, понад 600 тисяч іноземців платять внески Службі соціального забезпечення Польщі. З них дві третини становлять громадяни України. 

Кількість українців у сусідній країні росла щороку, незважаючи на перестороги польської влади, що Польща стане для них лише недовгою зупинкою на шляху до більш заможним країн єврозони після введення безвізового режиму з ЄС.

Читайте також: Кожному працю: чи повернуться додому заробітчани та хто отримає європейські зарплати

Згідно з оцінками за методологією ЄС, рівень безробіття в Польщі сьогодні впав до рекордно низького показника — 3,8%. При цьому, економічне зростання країни складає близько 5% в рік.

У рекрутинговому агентстві Personnel Service припускають, що до кінця 2019 роки кількість громадян України, які працюють в сусідній країні, виросте ще на 30%.

Коментарі - 3

+
0
Barreto
Barreto
17 травня 2019, 17:50
#
Закономерный итог. Если эти люди не могут трудиться тут - пусть работают там. Удивляет, что кто-то не предвидел этой ситуации и, с другой стороны, думал что прямо в Германию все наши заробитчане и поедут.
+
+30
bonv
bonv
17 травня 2019, 18:54
#
Ті хто пару раз поїхав до польші, - починають їхати за більшими заробітками в інші країни.
+
0
GrugoriyHoland
GrugoriyHoland
20 травня 2019, 18:02
#
А в какие? Или в каких странах можно работать без разрешения?
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися