Мінфін - Курси валют України

Встановити
14 травня 2019, 9:26

У травні зріс попит на нерухомість у передмісті Києва

Порівняно з початком квітня, в період з 22 квітня по 12 травня купівельна активність у передмісті Києва підвищилася в середньому на 8-10%. Про це повідомив директор компанії AVM Development Group Віктор Нестеренко.

Порівняно з початком квітня, в період з 22 квітня по 12 травня купівельна активність у передмісті Києва підвищилася в середньому на 8-10%.
Фото: detector.media

Основні причини

  • За словами експерта, збільшення кількості угод в передмісті столиці викликано двома головними причинами: закінченням виборчої кампанії і сезонною активністю.

«Закінчення виборів стало головним стимулом зростання рівня продажів як квартир, так і котеджів. Навіть травневі свята не стали перешкодою для багатьох покупців. За нашими оцінками, за три тижні після виборів кількість покупців в передмісті зросла до 10% у всіх сегментах заміського житла», — розповів Віктор Нестеренко.

Він також зазначив, що з січня по травень 2019 року зберігається збільшення купівельного інтересу до котеджних містечок і земельних ділянок під індивідуальне будівництво, які перебувають в невеликих селищах між Києвом і містами-супутниками.

«За останні три тижні найактивніше зростання продажів спостерігається в сегменті котеджних містечок і земельних ділянок під будівництво. На сьогодні інвестування в землю є відмінним способом, як мінімум, зберегти і примножити свої заощадження. Адже в 2019 році очікується, що зростання вартості придатних під приватне будівництво земельних ділянок може перевищити 20% в гривневому еквіваленті», — сказав Віктор Нестеренко.

Інвестиції в нерухомість. Об'єкти Київміськбуду

Також фахівець звернув увагу на те, що капіталізація придбаного будинку в котеджному містечку з розвиненим і повноцінним інфраструктурним комплексом зараз становить від 30% до 45%.

«За грамотного вибору локації майбутнього котеджного містечка, а саме — на віддаленості від Києва, що не перевищує 10 км, за відмінного транспортного сполученні зі столицею, — потенційний покупець може розраховувати на те, що вже через рік вартість збудованого будинку збільшиться мінімум на третину.

Читайте также: Українці зможуть відстежувати інформацію про нерухомість в Опендатабот

Також не варто забувати, що на вартість будинку впливають як рекреаційні можливості, так і створювані забудовником об'єкти інфраструктури », — вважає керівник AVM Development Group.

Експерт звернув увагу на те, що зараз настає пік сезонної активності, який може розтягнутися до липня.

«Зараз у психологічному плані покупець отримав в деякій мірі визначеність — минула стримуюча невідомість і цілком об'єктивні страхи щодо можливих економічних наслідків. Виборчий процес, по суті, «відтягнув» сезонну активізацію покупців. Тому саме зараз настає пік сезонного зростання продажів в передмісті, який може тривати до двох місяців», — підсумував Віктор Нестеренко.

Отримати пропозицію

Коментарі - 2

+
+30
lukapacioli
lukapacioli
14 травня 2019, 9:43
#
Статья НИ о ЧЕМ. «директор сообщил», ...«покупатель получил...»,  «Избирательный процесс, ... «оттянул»», ... Все как-бы при деле. :)  Но - Никаких цифр, подтверждающих эти лозунги. Рекламное переливание из пустого в порожнее.
+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
14 травня 2019, 9:50
#
Выдернутый срок 22 апреля - 12 май - это спецом, чтобы был какой то типа рост? А если 4 месяца взять? Рост есть?
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися