Мінфін - Курси валют України

Встановити
13 травня 2019, 15:59

Законопроект про податок на виведений капітал можуть відкликати

У податковому комітеті просять прийняти за основу проект закону про податок на виведений капітал і готові обговорити компенсатори з МВФ. Про це повідомила голова комітету Ніна Южаніна на засіданні погоджувальної ради, передає LIGA.net.

У податковому комітеті просять прийняти за основу проект закону про податок на виведений капітал і готові обговорити компенсатори з МВФ.
Фото: agropolit.com

Що відомо

Южаніна нагадала, що наступного тижня до України приїжджає технічна місія МВФ.

«У нас буде можливість поговорити з ними про тих компенсатори, на яких вони наполягають», — сказала Южаніна. Голова комітету нагадала, що якщо законопроект не буде прийнятий в першому читанні до інавгурації нового президента, він буде відкликаний, оскільки його вніс попередній президент.

Вона наголосила, що над текстом проекту фахівці працювали три роки.

Читайте також: Уся правда про податок на виведений капітал

Податок на виведений капітал має на увазі сплату державі збору тільки з тієї частини прибутку, яку підприємство виплачує своїм власникам — дивідендів. Якщо прибуток інвестується у виробництво, а не виплачується бенефіціарам, то вона звільняється від оподаткування.

Нагадаємо, що введення цього податку раніше ініціював президент України Петро Порошенко, але законопроект не отримав підтримку парламенту.

Читайте також: Реєстрація Податкової служби як юрособи призупинена

У Мінфіні вважають, що введення податку на виведений капітал в 2019 році вдарить по доходах держбюджету. За підрахунками міністерства, в перший рік втрати складуть 46 млрд грн. Компенсувати цей розрив Мінфін запропонував введенням податку тільки для компаній з річним оборотом до 200 млн грн. Такий варіант вважає прийнятним і Всесвітній банк.

Коментарі - 4

+
+44
bonv
bonv
13 травня 2019, 16:21
#
Мутки..
+
0
Skpablo17
Skpablo17
13 травня 2019, 16:42
#
Не мутки. Это неприкасаемые таргетируют.
+
+75
Andrey M
Andrey M
13 травня 2019, 17:37
#
«Введение этого налога ранее инициировал президент Украины Петр Порошенко, но законопроект не получил поддержку парламента.» - навіщо це замилювання очей? Коли йому потрібно було пропихнути свої закони - він навіть особисто в залі був присутнім. А тут при підконтрольній ВР він ініціював а вони гади не підтримали. дуже цікаво було б подивитися як провладні партії за нього голосували!
+
0
Mess
Mess
13 травня 2019, 21:51
#
Закон нужный.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися