Мінфін - Курси валют України

Встановити
10 травня 2019, 10:15

Іноземні туристи витрачають в Україні в 9 разів менше, ніж українці за кордоном

Витрати українських мандрівників в 8-9 разів перевищують витрати іноземних туристів в Україні. Про це розповіла нардеп Анна Романова виданню «Новое время».

Витрати українських мандрівників в 8-9 разів перевищують витрати іноземних туристів в Україні.
Фото: capital.ua

Основні цифри

За офіційними даними НБУ, українці в 2018 році купили туристичних путівок за кордон майже на 8 млрд доларів, зазначає нардеп.

Ще 3,6 млрд дол українці витратили, розплачуючись за кордоном карткою (на мільярд більше, ніж у 2017 році). Однак цю суму можна сміливо подвоювати, адже українці в основному витрачають готівку, зазначила Романова.

Читайте також: Рейтинг кращих кредитних карток з кешбеком

При цьому іноземні відвідувачі витратили в Україні за безготівковими розрахунками за все 1,2 млрд доларів (в минулому році 800 млн дол).

«На українські путівки іноземці майже нічого не витрачають, тому що український туристичний продукт, як такої не сформований. Тому іноземці в 90% випадків приїжджають самостійно», — розповіла нардеп.

Кращі кредитні картки для мандрівників

За її словами, це означає, що в безготівкових витратах дуже часто міститься бронювання готелю, трансферу, перельоту.

Таким чином витрати українських мандрівників в 8-9 разів перевищують витрати іноземних відвідувачів в Україні.

За словами нардепа Романової, не розвиваючи туристичну індустрію, Україна недоотримує понад 10 млрд доларів на рік, і це не рахуючи іміджевих втрат країни.

«Кращий спосіб поліпшити імідж країни — стати привабливою туристичною державою», — резюмувала нардеп.

Коментарі - 25

+
+73
AleksandrBank
AleksandrBank
10 травня 2019, 10:36
#
Это объясняет тот факт, что у нас слабо развит туризм и то куда можно трать туристам, с точки зрения интереса. Хоть бери на законодательном уровне нужно урегулировать и официально зарегистрировать секс-услуги, сразу показатели поменяются по статистике.
+
+45
Veresoleg
Veresoleg
10 травня 2019, 11:39
#
А где и как у нас можно заниматься туризмом? Иностранцы всё же предпочитают эко-туризм в Украине, н оу нас просто нет возможности ним заниматься. Мне, в Киеве, проще и быстрее в ЕС мотнуться на природку на самолёте, нежели 9 часов трусится в душном поезде, потом еще 2 часа в автобусе по разбитым дорогам, чтобы добраться до Трускавцов. Про места отдалённее- вообще молчу. Так что, путешествия по Украине- бесперспективные.
+
0
ramarren
ramarren
10 травня 2019, 13:26
#
Ну как бі в Трускавец хундай ходит? Оно конечно тоже не ахти, но и не стоит краски сгущать про «9 часов в поезде и 2 в автобусе по разбитым дорогам». Киев-Чоп от Львова до Стрыя, кстати, что уже успели разбомбить?
+
0
Peter Sauber
Peter Sauber
10 травня 2019, 13:32
#
Ви пробували на західній з'їжджати з основних трас? Враження не з найкращих, в прекрасних містечках типу Ворохти/Яремче доречніше пересуватися на «шишизі», вона ж ГАЗ-66 або БТРі, а не на звичайному автомобілі, який шкряготить днищем одразу при повороті з центральної вулиці на другорядну. І це дуже сумно.
+
0
ramarren
ramarren
13 травня 2019, 13:33
#
Я писав про Трускавець. І з того ж Києва туди нормально можна доїхати. Хочете про Ворохту поговорити - то окрема буде тема.
+
0
Veresoleg
Veresoleg
10 травня 2019, 16:11
#
Мне вот как-то захотелось спа себя с женой побаловать, на выходные в западной. Мы добирались туда суммарно 14 часов, и это не пробки задержки и прочее, это печальная инфраструктура и такой же печальный спрос на неё. После такого опыта, мне ближе, проще, быстрее, и самое главное- дешевле, в Венгрию летать.
+
+15
ramarren
ramarren
13 травня 2019, 13:34
#
Ну так и в Борисполь из Киева можно через Жуляны с пересадкой попасть, но это же не значит, что нет лучших вариантов.
+
+12
Peter Sauber
Peter Sauber
10 травня 2019, 13:30
#
Якщо буде підтримуватися темп будівництва доріг на рівні 4000 км на рік, то років за 10 руки дійдуть до другорядних доріг в областях, і буде значно комфортніше добиратися до усіляких Трускавців, Асканій, Карпат та інших красивих місць нашої країни. А як будуть дороги — то й рівень сервісу та якості відпочинку у нас підніметься. Погано те, що раніше 8-10 років цього ніяк зробити не вдасться, нажаль.
На даний момент мешканцям мільйонників та крупних обл. центрів, справді, набагато зручніше стрибнути в чартер та через 2 години бути в Німеччині/Туреччині/Єгипті, при тому, що у нас є багато місць не гірших, а іноді й кращих.
+
0
Veresoleg
Veresoleg
10 травня 2019, 17:28
#
«А як будуть дороги — то й рівень сервісу та якості відпочинку у нас підніметься»- не вижу корреляции между наличием дороги и хамством и плохой работы персонала.
+
0
Peter Sauber
Peter Sauber
15 травня 2019, 20:51
#
Нормальна дорога -> більше туристів -> більше попит на тур. послуги -> конкуренція -> підвищення якості сервісу -> підвищення якості відпочинку
Згодні?
+
0
Veresoleg
Veresoleg
15 травня 2019, 21:35
#
Т.е. баба Вера будет вести себя не как хабалка колхозная, коей она являлась 50 лет своей жизни, начнет обращаться ко всем пан, панi- как только появится дорога, верно?) И курсы квалификации автоматом зачтутся, да? =)
+
0
Peter Sauber
Peter Sauber
16 травня 2019, 15:29
#
Коли через дорогу від такої хабалки відкриється хостел чи готель європейського рівня (бо з наявністю дороги та великим потоком туристів це стане рентабельно) вона навіть англійську вивчить. Або закриється.
+
+7
Kanarej
Kanarej
15 травня 2019, 22:28
#
Неправильно, більше попит -> менша конкуренція -> погіршення якості сервісу :)
+
0
Peter Sauber
Peter Sauber
16 травня 2019, 15:28
#
На вільному ринку при зрості попиту зростає і пропозиція. А так як на тур. ринку немає монополій, буде рости кількість учасників ринку, а з їх кількістю буде рости конкуренція.
+
0
Veresoleg
Veresoleg
16 травня 2019, 18:30
#
«На вільному ринку при зрості попиту зростає і пропозиція»- представил себе, начальник завода такой: ну, так-с, количество памперсов которые будем производить увеличиваем в миллион раз, покупатели подтянутся, получат рыночный сигнал и начнут размножаться как кролики, потому что у нас свободный рынок, все дела. Вам бы в ВРУ- я бы голосовал =)
+
0
Peter Sauber
Peter Sauber
21 травня 2019, 14:26
#
Ви, я бачу, переплутали причину та наслідок. Зростання попиту веде за собою зростання пропозиції, а не навпаки, як я і написав в пості.
+
0
Veresoleg
Veresoleg
21 травня 2019, 14:46
#
Чтобы спрос вырос, нужны специальные условия, и именно вы предложили делать всё наоборот. Поменять причину и следствие- нужно быть очень талантливым. Еще раз: есть некое место без инфраструктуры, отелей, ресторанов, квалифицированного персонала итд, вы предложили сделать там дорогу, и предположили что сразу на местах в сёлах появятся люди, которые резко прозреют и поймут что такое грамотное и качественное обслуживание, что бабы Нюры сразу научаться говорить пан и панi и улыбаться, что из неоткуда появятся отели и рестораны, и вчерашний дед Панас, станет шеф-поваром. Вы- оторваны от реальности. Даже в Одессе современности, спустя столько десятков лет, мы этого не получили, имея и инфраструктуру и человеческие ресурсы.
+
0
Peter Sauber
Peter Sauber
21 травня 2019, 22:27
#
Ваш приклад не відповідає реальності. Порівняйте відпочинок в Україні навіть 10 років тому (я навіть не кажу про 25-30) і зараз: в популярних туристичних місцях понабудували дійсно європейських готелей (хоча, нажаль, в них ціни часто також європейські), ресторанів, спа-комплексів, усіляких покатух-развлєкух і тд.
Я жив у відмінному шалє у Ворохті за смішні гроші, з банькою, смачним сніданком, стильними номерами з дерева, і усі баби Нюри пішли лісом.
Мабуть, десь не там шукали.
+
0
Veresoleg
Veresoleg
22 травня 2019, 12:49
#
И добирались туда на медведях и санях, да да, замечательно. Вы вообще не читаете что вам пишут. Еще раз: быстрее, надежнее, комфортнее и главное- дешевле полететь в ту же Болгарию и там отдохнуть. Пока это не изменится- можно лопух прикладывать к голове.
+
+8
ramarren
ramarren
23 травня 2019, 13:09
#
А вы типа читаете =) До сих пор не пойму, как вы добирались из Киева до Трускавца с пересадкой . И главное - зачем. Если Львов посмотреть - то хорошо. Но могу тогда предложить маршрут Киев - Камянец - Черновцы - Коломыя - Ивано-Франковск - Моршин - Стрый - Трускавец. Будет крайне занимательно, а сколько можно будет покритиковать дороги и время поездки! ^_^
+
0
Lamo
Lamo
10 травня 2019, 12:51
#
Кроме того, что у нас туризм не развит, есть еще 2 базовых причины: 1. европейцы поголовно жлобы и скряги, т.к. у них дома с зп 1500-2000 евро надо экономить на всем. Наши зубожилые потребляют в объеме намного больше коммунальных услуг, еды и других расходов чем европейцы. 2. у нас всё (кроме машин) в разы дешевле.
+
0
Kanarej
Kanarej
10 травня 2019, 13:19
#
Новые машины у нас тоже как минимум не дороже. А то и дешевле частенько.
+
0
Peter Sauber
Peter Sauber
10 травня 2019, 13:26
#
Якщо брати машини з ЄС, то у нас дорожче. Сам минулого року в Італії особисто бачив в салоні новенькі Фіати 500 по 9999 євро.
+
0
Kanarej
Kanarej
10 травня 2019, 13:43
#
Я порівнюю з Польщею — в нас нові часто дешевше. Фіат 500 — це маленька бюджетна машинка, і швидше за все ціна акційна за базову комплектацію (можливо навіть минулого чи позаминулого року). Оскільки дивлячись зараз на сайт фіата в Італії — ціна на Фіат 500 починається від 14350 євро. Доречі, в нас так само в межах 10 тисяч євро є що купити. Той самий Пежо 301 нічим не гірший, я б навіть сказав кращий.
+
0
ramarren
ramarren
10 травня 2019, 13:27
#
А типа иностранцы у нас только карточками рассчитываются? Ну-ну...
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися