Мінфін - Курси валют України

Встановити
4 травня 2019, 10:14

Лагард обіцяє продовжити підтримку МВФ для України

Міжнародний валютний фонд готовий продовжувати підтримувати Україну. Про це заявила глава МВФ Крістін Лагард після телефонної розмови з президентом Петром Порошенко.

Міжнародний валютний фонд готовий продовжувати підтримувати Україну.
Фото: sud.ua

«Ми погодилися, що надзвичайно важливо зберегти вагомий прогрес, досягнутий під час просування ключових реформ за президентства Порошенка, особливо щодо забезпечення незалежності НБУ та підтримання стабільності банківської системи»,- зауважила у цьому зв’язку глава МВФ.

Крім того, за словами Лагард, обидві сторони погодилися, що багато чого ще потрібно зробити, щоб завершити перетворення України на сучасну ринкову економіку, яка міцно регулюється верховенством права і здатна залучити більші обсяги інвестицій, а також задля досягнення рівня, який спостерігається в країнах регіону.

«Фонд готовий продовжувати підтримувати Україну в цих зусиллях»,- підкреслила директор-розпорядник МВФ.

Раніше голова НБУ Яків Смолій заявив, що очікування НБУ щодо отримання Україною траншей МВФ цього року не змінилися.

В рамках програми stand-by Україна очікує надходження двох траншів на загальну суму 1,3 млрд доларів. МВФ виплатить їх після переглядів виконання урядом попередніх умов. Перший перегляд має відбутися у середині травня, другий — у листопаді.

Коментарі - 4

+
+15
Рапрапр Прапр
Рапрапр Прапр
4 травня 2019, 10:48
#
Это общие фразы. Пока что власть все делает для того, чтоб мы двигались в сторону изгоев. Грабит и грабит.
+
+30
bonv
bonv
4 травня 2019, 14:09
#
Бе і зе? 5,5 і 2?
+
0
Григорий П
Григорий П
4 травня 2019, 18:15
#
Мы не рухаємося до ніх, мі — воюємо з ізгоями
+
0
bonv
bonv
4 травня 2019, 12:30
#
Лагард, зокрема, подякувала Порошенко «за тісну співпрацю за час його президентства, під час якого Україна успішно повернулася до макростабільності і зростання після глибокої економічної кризи 2014-2015 років».
«Ми погодилися з тим, що вкрай важливо зберегти важливий прогрес, досягнутий протягом президентства Порошенка в просуванні ключових реформ, і особливо для забезпечення незалежності Національного банку і підтримки стабільності банківської системи», — сказала вона.
Лагард додала, що Україні багато що ще належить зробити для завершення її перетворення в сучасну ринкову економіку, здатну привернути більш високий рівень інвестицій.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися