Мінфін - Курси валют України

Встановити
3 травня 2019, 13:43

«Укроборонпрому» потрібно 100 мільйонів доларів з бюджету

Держконцерн «Укроборонпром» розділив між власними заводами 2,8 мільярда гривень, закладених у бюджет на 2019 рік на підтримку концерну. Про це йдеться в проекті плану використання бюджетних грошей на 2019 рік, який концерн запропонував уряду.

Держконцерн «Укроборонпром» розділив між власними заводами 2,8 мільярда гривень, закладених у бюджет на 2019 рік на підтримку концерну.
Фото: rbc.ua

Що відомо

Вказані 2,8 мільярда гривень (за курсом НБУ на 1 січня це приблизно 100 мільйонів доларів) концерн планує спрямувати переважно на підтримку авіаційної галузі.

Так, 1,42 млрд гривень передбачено для Запорізького машинобудівного конструкторського бюро «Прогрес», 800 млн грн — для флагмана літакобудування ДП «Антонов», 370 млн грн — для Харківського державного авіаційного виробничого підприємства. Значна сума зарезервована для Миколаївського суднобудівного заводу — 74,15 млн грн.

Характерно, що в списку на отримання бюджетних коштів є ряд підприємств, які «Укроборонпром» запропонував на продаж, як такі, що в занедбаному стані й виробництво тут припинене. 

Таким чином в концерні хочуть перенаправити кошти з бюджету на ті підприємства, які вже не несуть користі для армії і які держава не продає.

Також в списку на отримання бюджетних коштів є підприємства, менеджмент яких фігурує в гучних корупційних скандалах. Ідеться про завод «Маяк», на який заклали 18 млн грн, хоча раніше повідомлялося, що виробничі цехи заводу зайняла приватна фірма через багатомільйонні борги.

Раніше заступник секретаря РНБО Сергій Кривонос повідомляв, що аудит державного концерну «Укроборонпром» обійдеться бюджету близько 5 мільйонів доларів.

Коментарі - 2

+
+44
bonv
bonv
3 травня 2019, 14:01
#
Аудит в 5 млн баксів…
+
0
Ivan Zayets
Ivan Zayets
3 травня 2019, 16:58
#
«Таким образом, в концерне хотят перенаправить средства из бюджета на те предприятия, которые уже не несут пользы для армии и которые государство не продает.»
Я понимаю перераспределить деньги на предприятия которые не продаются, но на те которые не несут пользы для армии то зачем туда вкладываться? Или Автором статьи допущена ошибка.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися