Мінфін - Курси валют України

Встановити
3 травня 2019, 12:20

У НБУ розповіли, чому падав долар у квітні

У квітні гривня зміцніла відносно долара на 2,3%, а відносно євро — на 3,1%. Причиною цього став приплив іноземних інвестицій в облігації внутрішньої державної позики. Про це йдеться у макроекономічному огляді НБУ.

У квітні гривня зміцніла відносно долара на 2,3%, а відносно євро — на 3,1%.
Фото: pershij.com.ua

Зазначається, що протягом квітня пропозиція іноземної валюти на ринку значно перевищувала попит на неї. Причиною цього став рекордний приплив іноземних інвестицій у державні боргові цінні папери.

При цьому, зауважують у Національному банку, не здійснювали інтервенції на валютному ринку з метою поповнення міжнародних резервів та згладжування надмірних коливань на ринку.

Нагадаємо, що протягом квітня завдяки надлишку валюти на ринку Нацбанк поповнив міжнародні резерви України на 300 мільйонів доларів.

Раніше повідомлялося, що Національний банк збільшив планові обсяги інтервенцій з купівлі валюти на міжбанківському валютному ринку до 20 мільйонів доларів на день залежно від ситуації на міжбанку.

Коментарі - 2

+
+15
bonv
bonv
3 травня 2019, 12:23
#
Пропозицію валюти перевищувала попит не тільки в квітні:)
+
0
Ivan Zayets
Ivan Zayets
3 травня 2019, 17:14
#
«При этом, отмечают в Национальном банке, не осуществляли интервенции на валютном рынке с целью пополнения международных резервов и сглаживания чрезмерных колебаний на рынке.»
Или я не улавливаю логику этого предложения или автор не понимает, что пишет. Причем международные резервы до интервенций. Я так понимаю, автор хотел написать, что НБУ не продавал валюту, что бы сглаживать колебания на рынке, но как можно продавать валюту и при этом пополнять международные резервы, или имелось ввиду в гривне пополнять международные резервы.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися