Мінфін - Курси валют України

Встановити
29 квітня 2019, 15:13

НПЗ Коломойського купуватиме нафту в Укрнафти без аукціонів

«Укрнафта» і Кременчуцький НПЗ («Укртатнафта») домовилися про толінгову модель взаємодії — переробка сировини на давальницьких умовах. Про це повідомив голова правління «Укрнафти» Марк Ролінс, передає ЕП.

«Укрнафта» і Кременчуцький НПЗ («Укртатнафта») домовилися про толінгову модель взаємодії — переробка сировини на давальницьких умовах.
Фото: mmr.ua

Що це означає

«Ми переходимо до повноцінної толінгової моделі, за якої ми платимо Кременчуку (НПЗ) тільки за переробку. Тут інші фінансові параметри: ми будемо платити ринкову ціну за переробку. Але для нас це вигідна і надійніша угода», — сказав він.

Голова правління, контракт з яким за рішенням акціонерів закінчується 30 квітня, нагадав, що компанія не може експортувати нафту і зобов'язана продавати її на державних аукціонах.

При цьому єдиний гравець на ринку, який може переробляти ресурс, — НПЗ «Укртатнафта» — здійснює покупку нафти держкомпанії з негарантованою регулярністю.

Крім того, отримані з нафти «Укрнафти» нафтопродукти реалізовувалися її автозаправними станціями (АЗС) з комісійними НПЗ, пояснив Ролінс.

Читайте також: Укрнафта виграла судову справу проти Росії по Криму

За його словами, перехід на толінгові взаємини дозволить компанії забезпечити стабільний фінансовий потік.

«З новою моделлю ми не залежатимемо від того, чи хочуть вони купувати у нас нафту, чи ні. Ми повністю контролюємо фінансовий потік на всіх етапах, він не буде порушуватися щоразу, коли зриваються аукціони. Ми самі вирішуємо, скільки хочемо переробляти. Після переробки ми забираємо все нафтопродукти і продаємо їх через наші АЗС », — уточнив Ролінс.

Коментарі - 3

+
+41
bonv
bonv
29 квітня 2019, 18:00
#
Колома взявся до роботи не відходячи від каси?:)
+
0
kingcity
kingcity
30 квітня 2019, 14:33
#
Ну а чого час втрачати? «Время, которое мы имеем — это деньги которых мы не имеем», як казав Остап Бендер.
+
+28
bonv
bonv
30 квітня 2019, 16:06
#
В одній крамниці почали продавати товари за подвійною ціною — для дурних і для розумних. Так на ціннику й зазначалося: для дурних — стільки, а для розумних — удвічі більше. Й усі купували за вищою ціною. Дурні...:)…
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися