Мінфін - Курси валют України

Встановити
26 квітня 2019, 15:37

Поліція підозрює екс-главу комерційного банку в розтраті 1,5 мільйона доларів

Столичні слідчі повідомили про підозру екс-голові правління комерційного банку за розтрату чужого майна. Про це йдеться в повідомленні поліції.

Столичні слідчі повідомили про підозру екс-голові правління комерційного банку за розтрату чужого майна.
Фото: dniprograd.org

Що сталося

  • Кримінальне провадження за розтрату чужого майна розпочали в поліції за заявою Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, який зараз здійснює ліквідацію цієї фінансової установи.
  • Встановлено, що в 2013 році банкір, зловживаючи своїм службовим становищем, розтратив понад 1,5 млн доларів, що належать безпосередньо банку.

«Не маючи необхідних рішень кредитного комітету банку, підозрюваний підписав договори на надання двох позик комерційній структурі. Одна на суму 300 тис доларів, друга - більш ніж на 1,2 млн доларів. Ці кошти перерахували на рахунки іноземців. Передбачалося, що ці кредити структура отримала, щоб налагодити бізнес в Україні. Однак ми маємо обґрунтовані підозри, що це було лише прикриттям для виведення грошей з банку, адже імпортний контракт з постачання товарів так і не виконали», - розповів заступник начальника відділу слідчого управління ГУНП в Києві Сергій Кривун.

Слідчі столичної поліції повідомили зловмисникові про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 (Розтрата чужого майна в особливо великих розмірах) КК.

За скоєне йому загрожує до 12 років ув'язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Прокуратура Києва погодила підготовлене слідчими клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Коментарі - 3

+
+23
Qwerty1999
Qwerty1999
26 квітня 2019, 16:11
#
Чем меньше украл — тем больше срок…
+
0
kingcity
kingcity
26 квітня 2019, 17:27
#
Ну що зробиш, знав на що йшов, треба було завчасно страховий фонд під «відмазування від правоохоронних структур» формувати.
+
0
Григорий П
Григорий П
27 квітня 2019, 0:57
#
А иностранец не хочет вернуть украденное, или он уже вернул кому-надо?
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися