Мінфін - Курси валют України

Встановити
25 квітня 2019, 12:10

Держбанки продадуть проблемні активи на «голландських» аукціонах

Кабмін розробив постанову, згідно з яким держбанки зможуть продати проблемні активи за принципом «голландського» аукціону через ФГВФО. В ході таких торгів ціна активів може знижуватися до 20% від стартової. Про це повідомляє Finbalance, з посиланням на дані Міністерства фінансів.

Кабмін розробив постанову, згідно з яким держбанки зможуть продати проблемні активи за принципом «голландського» аукціону через ФГВФО.
Фото: rubryka.com

Що це означає

Скільки в банках проблемних кредитів

За даними Мінфіну, в 2018 році обсяг непрацюючих кредитів в портфелі держбанків незначно збільшився, зокрема через нормативні зміни, погіршення якості кредитів. Але їх частка поступово скорочувалася (з 71,1% до 67,9%), що пояснюється зростанням обсягу працюючих кредитів і погашенням і реструктуризацією банками непрацюючих кредитів.

Читайте також: Продаж проблемних кредитів: проблеми і перспективи

Відомо, що станом на 1 січня 2019 року в держбанках був такий обсяг непрацюючих кредитів:

  • Приватбанк — частка непрацюючих позик в портфелі кредитів для юросіб становила 96% (215,9 млрд грн), а для фізосіб — 42% (28,9 млрд грн).
  • Укрексімбанк — частка непрацюючих позик в портфелі кредитів юрособам становила 59% (81,9 млрд грн), фізособам — 89% (1,85 млрд грн).
  • Укргазбанк — частка непрацюючих позик в портфелі кредитів юрособам становила 11% (4,8 млрд грн), а фізособам — 59% (3,9 млрд грн).
  • Ощадбанк — частка непрацюючих позик в портфелі кредитів юрособам становила 69% (93,6 млрд грн), фізособам — 47% (4,3 млрд грн).

Обрати вигідні умови кредиту в українських банках

Нагадаємо, що в 2018 році кредитний портфель банків у національній валюті за рік зріс на 8,1% до 616 млрд грн.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися