Мінфін - Курси валют України

Встановити
25 квітня 2019, 10:07

Moody's вказав Україні на ризики націоналізації Приватбанку

Кредитний рейтинг України може постраждати, якщо обраний президент Володимир Зеленський втрутиться в питання націоналізації Приватбанку на стороні його колишнього акціонера. Так вважають аналітики міжнародного рейтингового агентства Moody's, передає LIGA.

Кредитний рейтинг України може постраждати, якщо обраний президент Володимир Зеленський втрутиться в питання націоналізації Приватбанку на стороні його колишнього акціонера.
Фото: LIGA

Що це означає

«Один з конкретних потенційних ризиків для економічної реформи та антикорупційного порядку в Україні після виборів полягає у зв'язках обраного президента з Ігорем Коломойським, колишнім власником найбільшого банку країни — Приватбанку, який був націоналізований в кінці 2016 року», — відзначають експерти.

Читайте також: Повернення Привата колишнім власникам неможливе — Крумханзл

В агентстві називають такий сценарій «серйозною перешкодою» для економічної реформи.

Оформити депозит у Приватбанку

Нагадаємо, 18 квітня Окружний адміністративний суд Києва ухвалив два рішення на користь колишнього акціонера Приватбанку Ігоря Коломойського.

Зокрема, суд скасував договір купівлі-продажу державою акцій банку і визнав незаконним рішення НБУ, яким було визначено перелік пов'язаних з Приватбанком осіб. Також ухвалив рішення про розірвання договору особистого поручительства Коломойського по кредитах рефінансування Приватбанку.

НБУ має намір оскаржити рішення судів. Розгляд апеляційної скарги Нацбанку в Шостому апеляційному суді заплановано на 13 травня.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися