Мінфін - Курси валют України

Встановити
23 квітня 2019, 7:50

Нафтогаз погодив із Кабміном зменшення ціни на газ для населення

Нафтогаз спільно з представниками уряду розробив новий механізм визначення регульованої ціни, який дозволяє не тільки уникнути підвищення вартості газу для населення та теплової генерації з 1 травня 2019 року, але й зменшити її до рівня 8247 гривень за тисячу кубометрів (кінцева роздрібна ціна).

Нафтогаз спільно з представниками уряду розробив новий механізм визначення регульованої ціни, який дозволяє не тільки уникнути підвищення вартості газу для населення та теплової генерації з 1 травня 2019 року, але й зменшити її до рівня 8247 гривень за ти
Фото: capital.ua

Підхід і такий рівень ціни були узгоджені сьогодні на нараді за участі прем’єр-міністра Володимира Гройсмана та голови правління Нафтогазу Андрія Коболєва.

Що це значить

  • Цей механізм передбачає наступний підхід до формування ціни: якщо ринкова ціна газу для промислових споживачів є нижчою за встановлену у постанові КМУ від 19.10.18 №867, ціна для населення відповідно знизиться.
  • Якщо ж ринкова ціна газу для промисловості зросте понад визначений урядом рівень, то ціна для населення залишиться на цьому рівні.

Очікується, що зміни до діючих договорів на продаж газу між Нафтогазом та всіма контрагентами, які придбавають газ відповідно до вимог «Положення про покладення спеціальних обов’язків на суб'єктів ринку природного газу для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку природного газу» будуть внесені протягом травня поточного року.

Коментарі - 3

+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
23 квітня 2019, 9:01
#
Хорошо что пришли к общему мнению
+
+30
bonv
bonv
23 квітня 2019, 10:23
#
Нафтогаз не може рішати нічого по своєму. Кабмін прийняв рішення — прошу виконувати.
Зради немає вже?
+
0
Иван Иваненко
Иван Иваненко
24 квітня 2019, 11:49
#
Может хватит выдумывать механизмы, Какое отношение они имеют к МЕХАНИКЕ?! Для них придумано новое название «схемотозы» Придумали «механизм» в результате работы которого надо больше заплатить за газ для того чтобы сделать что-то, чем купить готовое что-то у китайцев. А население не может (пока) покупать тепло у китайцев
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися