Мінфін - Курси валют України

Встановити
15 квітня 2019, 10:01

Цитрус відновив оплату товарів за допомогою Bitcoin

Українська фінтех команда Bitmonsters, як і анонсувалося раніше, продовжує впровадження нового платіжного рішення власної розробки на ринку електронної комерції України.

Вже не для кого не є таємницею те, що частіше покупці надають перевагу електронним розрахункам, замість готівкових. З кожним роком обсяг електронної комерції тільки збільшується, витісняючи традиційні види розрахунків. На даний час багато великих світових корпорацій (IBM, Microsoft, Dell), все частіше використовують перспективність напрямку і приймають до оплати криптовалютні розрахунки.

Тепер світ криптоіндустріі став ближче вітчизняному покупцю. З'явилася можливість оплатити товари і послуги в криптовалютою. Так, пройшло вже більше двох місяців, з моменту початку роботи платіжного рішення на майданчику одного з лідерів ритейлу країни — інтернет магазину «Цитрус». Саме на базі «Цитрусу», ще в 2017 році, платіжна платформа Bitmonsters Pay пройшла успішне тестування. Тепер, команда Bitmonsters знову відновила роботу платіжної платформи, тим самим впроваджуючи нові передові платіжні методи. При цьому враховані і дотримані всі необхідні норми і правила для якісної роботи процесінгового сервісу.

Чим же цікаві такі види розрахунків:

• по — перше, це платежі, які не обмежуються географічним розташуванням. Оплату можна провести в будь-якій точці світу, маючи лише електронний гаманець і доступ до комунікацій.

• по — друге, це платежі, з мінімальною комісією. Користувач сам встановлює швидкість проходження транзакції, визначаючи комісійний платіж.

• по-третє, це платежі з відкритим реєстром. Ніхто більше не зможе маніпулювати з оплатою, посилаючись на неправдиві дані.

Звичайно ж є і недоліки, над вирішенням яких працюють провідні уми IT індустрії, але їх менше, ніж переваг.

Отже, що необхідно, щоб оплатити товар в «Цитрусі» криптовалютою:

— додати товар у кошик та оформити замовлення.

— заповнити необхідну інформацію про доставку.

— вибрати спосіб оплати: Bitcoin і підтвердити замовлення.

— статус замовлення «в очікуванні обробки» зміниться на «оплатити замовлення».

— відсканувати QR код з адресою та внести необхідну кількість Bitcoin для успішної валідації транзакції.

Платформа Bitmonsters має ряд переваг перед іншими системами:

• Криптографічне безпечне API, резервні ноди роботи системи.

• Швидка адаптивність під різні платформи і системи.

• Наявність веб та мобільних версій для зручності користувачів.

• Управління швидкістю прийняття оплати по різному кількості підтверджень транзакцій у блокчейні.

• Моніторинг найкращого курсу токену при формуванні рахунку.

• Можливість роботи з будь-яким токеном і блокчейном.

• мультімовність

• Формування URI і QR-кодів.

• Простота інтеграції до систем нових користувачів.

• Гнучкість і в той же час захищеність системи.

CEO Bitmonsters Іван Льовкін, пояснив, що інтеграція можливостей платформи зі сторонніми продуктами, здійснюється шляхом підключення до системного API або через мобільний додаток. Управління здійснюється через веб-інтерфейс у версії для ПК або через мобільний додаток. Надійність системи забезпечена сучасними способами захисту, при цьому не втрачаючи гнучкості і постійно вдосконалюється. Впровадження нових форм і методів розрахунків, сприяє зростанню обсягів електронної комерції, розвитку виробництва, а отже і зростанню і розвитку економіки в цілому. З ростом технологій, з'являються нові рішення, на прикладі нашого, які пропонують нові можливості. Світ торгівлі стрімко змінюється і він вже не буде таким, яким був вчора.

Коментарі - 3

+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
15 квітня 2019, 10:11
#
Биткоин пошел в рост, решили вернуться.
+
+15
kingcity
kingcity
15 квітня 2019, 10:24
#
В розділі «оплата» нічого про оплату біткоіном не сказано. Але при замовленні товару дійсно варіант оплати біткоіном пропонується
+
0
kingcity
kingcity
15 квітня 2019, 16:09
#
Мені здається, автор перебільшує зручність і переваги таких платежів. «Это платежи, которые не ограничиваются географическим расположением» — а картою я не можу оплатити знаходячись будь-де? «Во-вторых, это платежи, с минимальной комиссией. Пользователь сам устанавливает скорость прохождения транзакции, определяя комиссионный платеж.» — поставте мінімальну комісію — доведеться трохи зачекати… Та й на дорогвизну біткоїн комісій не раз були нарікання. Сайт Cryptonet/biz^ «В конце 2017 года комиссия за биткоин-транзакцию достигла небывалого размера: за перевод 30$ можно было отдать 100% комиссии.» «в-третьих, это платежи с открытым реестром. Никто больше не сможет манипулировать с оплатой, ссылаясь на неправдивые данные.» — картковий платіж при потребі теж можна відслідкувати. Зрештою, біткоін гаманець не прив`язаний до персональних даних його власника — як доведете, що переказ відправили саме ви? Особисто мені на сьогоднішній день простіше і надійніше оплатити старим добрим пластиком (Visa чи Masterсard), ввів реквізити карти — і все. І не треба чекати підтверджень мережі і т.д, знаючи, що у випадку чого подзвонити нема куди — гарячої лінії біткоїн на разі нема…
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися