Мінфін - Курси валют України

Встановити
11 квітня 2019, 12:59

Компанія HP стала лідером зі світового постачання ПК

За результатами першого квартального періоду американський виробник комп'ютерної техніки HP Inc. став світовим лідером за обсягами поставок портативних комп'ютерів, повідомляє LBLV. До числа портативних комп'ютерів входять стаціонарні комп'ютери, ноутбуки і високопродуктивні машини.

У першому кварталі компанія поставила на ринок 13,58 млн ПК, що в річному співвідношенні на 0,8% менше торішнього показника. Частка компанії на ринку збільшилася з 22,7% до 23,2%. На японському ринку HP Inc. вдалося зафіксувати двозначне зростання поставок. Експерти відзначають, що цьому сприяло припинення використання Windows 7.

З першого місця на друге змістилася компанія Lenovo, яка поставила на ринок 13,43 млн ПК, збільшивши поставки на 1,8%. За рік її частка на ринку зросла з 21,9% до 23%. На третьому місці опинилася Dell Technologies, обсяг поставок якої збільшився на 1,9%, склавши 10,38 млн комп'ютерів. У річному співвідношенні її частка на ринку збільшилася з 16,9% до 17,7%.

Загальна кількість відправлених на ринок в першому квартальному періоді комп'ютерів сягала 58,48 млн штук. Експерти відзначають, що світові поставки ПК знизились на 3%, порівняно з тим же періодом минулого року. Незважаючи на це, обсяг світових поставок виявився вищим за очікування. Негативно позначився на показниках брак процесорів Intel на ринку, але не дивлячись на це реальна ситуація виявилася більш позитивною, ніж прогнози.

Після публікації новин акції HP Inc. виросли в ціні на 1,91% і торгуються по 19,97 долара. Котирування цінних паперів Lenovo опустились на 5,07%, а акції Dell несуттєво піднялися − на 0,23%.

Більше новин зі світу економіки, фінансів і технологій шукайте на сайті LBLV.

Коментарі - 1

+
0
ballistic
ballistic
11 квітня 2019, 15:01
#
«До числа портативних комп'ютерів входять стаціонарні комп'ютери, ноутбуки і високопродуктивні машини»
— а планшети?
Межа між ноутбуком і планшетом зараз розмивається.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися