Мінфін - Курси валют України

Встановити
3 квітня 2019, 17:58

Нацбанк анонсував нові пом'якшення на валютному ринку

Нацбанк планує скасувати ще низку обмежень на валютному ринку, які негативно впливають на бізнес-клімат. Про це повідомив глава НБУ Олег Чурій в ході дискусії про валютної лібералізації в Україні,передає «Уніан».

Нацбанк планує скасувати ще низку обмежень на валютному ринку, які негативно впливають на бізнес-клімат.
Фото: news.dtkt.ua


Що відомо

  • Нацбанк у межах подальшого пом'якшення регулювання на валютному ринку планує скасувати низку обмежень, а саме обов'язковий продаж валюти, обмеження на репатріацію дивідендів і на видачу кредитів в гривні для покупки валюти.

Читайте також: НБУ скасував декларування бізнесом валютних цінностей

«Ми для себе виділили основні першочергові обмеження, які плануємо знімати. Це ті обмеження, які негативно впливають на бізнес-клімат — операції з експорту-імпорту і щодо прямих інвестицій з-за кордону», — заявив Чурій.

Довідка


Нагадаємо, з 7 лютого в Україні діє новий закон про валюту, що передбачає ослаблення майже 30 обмежень на валютному ринку.

Зокрема, скасовані індивідуальні ліцензії на валютні операції, дозволена онлайн-купівля валюти фізичними особами, а ліміт на валютні перекази за кордон без відкриття рахунків для фізосіб підвищено в 10 разів.

Бізнес отримав можливість репатріювати дивіденди за 2018 рік у межах 7 млн ​​євро в місяць і купувати валюту день в день без попереднього резервування коштів.

Крім цього, з 1 березня норма обов'язкового продажу валюти експортерами знизилася до 30% з 50%.

Коментарі - 8

+
+15
locustsucol
locustsucol
3 квітня 2019, 19:07
#
Но при одном условии. Если к власти не придёт коммунистический популист Зеленский со своими лозунгами «отнять и поделить». Уже месяц замараживаются все долгосрочные инвестиции извне, как только стал осязаем реальный риск, что выберут игрушку из телевизора в качестве Президента для государства Украина и всех украинцев.
+
+69
Игорь Коляда
Игорь Коляда
3 квітня 2019, 19:26
#
Нынешний президент такая же «игрушка из телевизора» для большинства украинцев.
+
+21
Kanarej
Kanarej
3 квітня 2019, 20:20
#
Там больше всего Тимошенко боялись. В случае же Зеленского эти риски минимальны. Да и не будет у него полномочий «отнять и поделить» без влияния на Раду и правительство. Так что нечего разводить панику.
+
+62
Maleficarum
Maleficarum
3 квітня 2019, 21:11
#
«Но при одном условии. Если к власти не придёт коммунистический популист Зеленский со своими лозунгами «отнять и поделить»» А чего ж нонешний президент имея большинство в ВР не провёл законы ( и сам не подавал кстати законопроекты) о защите прав частной собственности? Занят был набиванием карманов пять лет?
+
0
Maleficarum
Maleficarum
3 квітня 2019, 21:06
#
«Да и не будет у него полномочий «отнять и поделить» без влияния на Раду и правительство.» Первым делом просто попросит Парубия показать список коалиции. Если нет такового документального подтверждения тогда «ВР до свидания» Вот и влияние есть.
+
0
Денис Денис
Денис Денис
3 квітня 2019, 21:10
#
Так беда в том, что плохая рада будет осенью, с новым спикером и новой коалицией
+
+30
Luchio
Luchio
4 квітня 2019, 9:54
#
А сейчас прям вот святая рада?
+
0
Денис Денис
Денис Денис
4 квітня 2019, 21:24
#
Сравним
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися