Мінфін - Курси валют України

Встановити
28 березня 2019, 14:50

В Австрії біженцям хочуть платити 1,5 євро за годину роботи

Уряд Австрії хоче ввести єдину погодинну заробітну плату для біженців у розмірі 1,5 євро протягом перших трьох місяців після подання заяви про надання притулку. Про це пише delo.ua з посиланням на Euractiv.

Уряд Австрії хоче ввести єдину погодинну заробітну плату для біженців у розмірі 1,5 євро протягом перших трьох місяців після подання заяви про надання притулку.
Фото: sputnik.by

Що це означає

  • Законопроект обмежує умови праці прохачів притулку. У перехідний період — протягом перших трьох місяців після подання заяви на надання притулку — їм збираються платити 1,5 євро за годину роботи.
  • Зараз біженці повинні чекати три місяці після подання заяви про надання притулку. Лише після цього вони зможуть отримати посаду у сфері, де не вистачає кадрів.
  • Протягом перших трьох місяців біженець може, наприклад, працювати сезонним працівником в індустрії туризму або прибиральником. Також у цей період біженці можуть приймати роботу тільки від федерального уряду, штатів, муніципалітетів, муніципальних асоціацій або компаній, що належать муніципалітетам.

Читайте також: В Італії малозабезпеченим будуть платити 780 євро на місяць

  • Досі погодинна оплата праці визначалася уповноваженим органом. Максимально в місяць можна заробляти 110 євро і ще 80 євро на члена сім'ї.

  • Проте в уряді Австрії зазначають, що деякі організації порушують вимоги і платять більше. Погодинна заробітна плата іноді перевищує ліміт на 5 євро і більше. Тому уряд запропонував встановити єдину погодинну зарплату в 1,50 євро по всій Австрії.

Цю пропозицію уже підтримав канцлер Австрії. Своєю чергою, опозиція пропозицію розкритикувала. Вона не згодна з низькою зарплатою і розглядає це правове регулювання як спробу ввести «примусову працю» для осіб, які шукають притулку.

Коментарі - 2

+
0
semenvekselberg
semenvekselberg
28 березня 2019, 15:20
#
Хорошая новость для Австрии и плохая для беженцев…
В это же самое время на австрийско-немецкой границе уже несколько лет как формируются длинные автомобильные очереди — следствие контроля бундесполицаями перебезчиков из в Австрии в Германию.
+
0
Григорий П
Григорий П
28 березня 2019, 16:54
#
Нарушение прав человека
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися