Мінфін - Курси валют України

Встановити
28 березня 2019, 12:59

НБУ оцінив вплив виборів на банківську систему

У НБУ констатували відсутність негативної реакції банківської системи на майбутні вибори. Триває приплив депозитів і спостерігається сприятлива ситуація на валютному ринку, розповіли в НБУ за запитом «Уніан».

У НБУ констатували відсутність негативної реакції банківської системи на майбутні вибори.
Фото: прес-служба НБУ

Поточна ситуація в банківській системі


«Згідно з даними оперативної статистики, Нацбанк не зафіксував відтоку вкладів у банківській системі в березні. Загальний обсяг депозитного портфеля платоспроможних банків не знизився ні з початку 2019 року, ні з початку березня, зокрема», — ідеться в коментарі НБУ.

Депозитний портфель фізичних осіб продовжує демонструвати високі темпи зростання за рахунок вкладів громадян у національній валюті.

Читайте також: При якому курсі гривневий депозит все ще буде вигіднішим за валютний

Також стабільно високою залишається ліквідність банківської системи — обсяг коштів банків на кореспондентських рахунках і їх вкладів у депозитні сертифікати Нацбанку перевищує 100 млрд грн станом на 27 березня.

«Попри деяке збільшення попиту населення на валюту в березні, загальна ситуація на валютному ринку залишається сприятливою. Обсяги продажу валюти населенням з початку року перевищують обсяги купівлі. Водночас чиста купівля валюти Нацбанком з початку року станом на 27 березня становить 625 мільйонів доларів США », — кажуть в НБУ.

Оформити депозит і отримати бонус до ставки

Ключовими чинниками поточної сприятливої ​​ситуації на валютному ринку в НБУ назвали позитивну зовнішню цінову кон'юнктуру для товарів українського експорту, слабке зростання імпорту товарів і досить низькі обсяги репатріації дивідендів за кордон, а також приплив іноземного капіталу в державні цінні папери.

Коментарі - 3

+
0
bonv
bonv
28 березня 2019, 14:45
#
Обсяг вкладень нерезидентів в облігації внутрішньої державної позики України за підсумками щотижневого аукціону зріс на 2 млрд грн, або на 11%, — до 20,3 млрд грн.

+
0
rredrred
rredrred
30 березня 2019, 18:54
#
Головне бути готовими на час їх повернення
+
0
bonv
bonv
28 березня 2019, 14:46
#
За оцінками експертів, зростаючі вкладення нерезидентів в українські облігації внутрішньої державної позики поки що не становлять суттєвої загрози для стабільності валютного ринку України.

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися