Мінфін - Курси валют України

Встановити
28 березня 2019, 10:42

75% доходу на депозит: як накопичити на «будинок мрії»

«Мінфін» продовжує знайомити вас з особистими історіями клієнтів програми «БОНУС до депозиту».

«Мінфін» продовжує знайомити вас з особистими історіями клієнтів програми «БОНУС до депозиту».
фото:telegraf.com.ua

Олександр любить подорожувати з одним наплічником і відмовляється від зайвого. Завдяки цьому йому вдається відкладати на «омріяний дім» близько 75% свого щомісячного доходу.

Олександру 35 років, він живе в місті Ірпінь і працює в сфері телекомунікацій. Він постійний учасник програми «Мінфіну» «Бонус до депозитів» та оформив вже кілька вкладів в різних банках.

Заробіть більше на 1,8% річних з програмою «БОНУС до депозиту»

На депозитах Олександр розміщує до 75% свого доходу плюс відсотки від попередніх вкладів. За його словами, вважає за краще тримати гроші в банку, щоб уберегти їх від інфляції та створити собі фінансову подушку на майбутнє. Найчастіше відкриває вклади на 6 місяців.

Щоб накопичити солідний капітал, Олександр воліє обходитися без надмірностей. Наприклад, не витрачає гроші на брендові речі, якщо можна купити аналоги дешевше.

«Економним я був завжди. А активно користуватись депозитами почав в останні кілька років, після того, як закрив питання з квартирою і автомобілем», - розповідає він.

Олександр - досвідчений інвестор. Він не женеться за високими ставками в гривні, але диверсифікує ризики. На його думку, оптимальний варіант - формування «валютного кошика». Завдяки такій стратегії ослаблення однієї валюти компенсується зростанням іншої, а високі ставки в гривні згладжують низькі відсотки за валютними депозитами.

«Я завжди вкладаю гроші в різній валюті і на кілька депозитів. Вважаю, що гроші не повинні лежати, вони повинні працювати», - розповідає Олександр.

Він цікавиться ситуацією в фінансовому секторі в цілому, але при розміщенні вкладів обирає серед великих банків, чиї відділення є неподалік. Олександр оформлює депозити на суму менше 200 тис. грн. Так що в разі банкрутства банку, він гарантовано отримає виплату через Фонд гарантування вкладів.

Його мета - купити ділянку і будинок в Києві або його найближчих околицях. На її досягненні він сконцентрував всі зусилля. У цьому йому допомагає і «Бонус до депозиту».

Розсилка про депозити від «Мінфіну»
Двічі на місяць розповідаємо про важливі новини для вкладників

Джерело: Мінфін