Мінфін - Курси валют України

Встановити
19 березня 2019, 15:10

Маркарова: Місія МВФ позитивно оцінила виконання умов

Технічна місія МВФ, яка працювала в Україні попередні два тижні, досить позитивно оцінила виконання умов програми stand by, проте місія, яка оцінюватиме, очікується тільки в травні-червні. Про це повідомила міністр фінансів Оксана Маркарова, пише «Інтерфакс-Україна».

Технічна місія МВФ, яка працювала в Україні попередні два тижні, досить позитивно оцінила виконання умов програми stand by, проте місія, яка оцінюватиме, по ній очікується тільки в травні-червні.
Фото: biz.nv.ua

«Якщо дивитися, де ми зараз в програмі, то переважну частину речей, які ми повинні були виконати на сьогоднішній день, ми виконуємо», — сказала вона.

Міністр фінансів також повідомила, що незабаром очікується візит технічної місії МВФ з реформування Державної фіскальної служби, яка буде розділена на податкову і митну.

У той же час Маркарова підтвердила, що МВФ, як і інші донори України, зокрема, ЄС, G-7, стурбовані рішенням Конституційного суду про визнання неконституційною ст. 368-2 Кримінального кодексу України про незаконне збагачення.

«Працюють юристи, щоб зрозуміти, як вийти з цієї ситуації. Всі наші партнери порушують це питання, так як незаконне збагачення було частиною антикорупційної реформи», — зазначила міністр фінансів.

Вона нагадала, що в своєму рішенні Конституційний суд вказав, що підтримує боротьбу з корупцією. «Сподіваюся, як було сказано „А“, буде сказано „Б“, — заявила Маркарова.

За її словами, експертів МВФ також турбує затримка з великою приватизацією, яка до цих пір не стартувала, не дивлячись на прийнятий в минулому році новий прогресивний закон.

Коментарі - 3

+
+30
Oligarh
Oligarh
19 березня 2019, 15:24
#
Почему? ведь тема ст. 368-2 Уголовного кодекса Украины о незаконном обогащении очень невыгодна, потому что повлиять на конституционный суд мог только президент.
+
0
bonv
bonv
19 березня 2019, 15:24
#
Будуть закони — дадуть транші:)
+
+23
marcher145
marcher145
19 березня 2019, 16:07
#
Уже известно, что МВФ «обеспокоены» это слабо говоря, что скорее всего первый транш 500 млн долл. скорее всего откладывается
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися