Мінфін - Курси валют України

Встановити
15 березня 2019, 12:45

НБУ зацікавлений торгувати ОВДП в системі Bloomberg і Reuters- Чурій

Нацбанк зацікавлений в тому, щоб ОВДП можна було торгувати на міжнародній торговій платформі. Про це заявив заступник голови НБУ Олег Чурій, повідомляє «Інтерфакс-Україна» .

Нацбанк зацікавлений в тому, щоб ОВДП можна було торгувати на міжнародній торговій платформі.
Фото: epravda.com.ua

«На жаль, наш ринок ОВДП дуже фрагментований і, відповідно, непрозорий і незрозумілий для великих інвесторів. Після відкриття „лінку“ з Clearstream ситуація може погіршитися. Ми вважаємо, що цю проблему можна вирішити, відкривши можливість торгів держпаперами на міжнародній торговій платформі», — зазначив він.

Чурій додав, що мова йде про такі платформи, як Bloomberg і Reuters. Зараз торги ОВДП на них обмежені через необхідність супроводжувати всі угоди документарними угодами.

За словами заступника голови НБУ, за концентрацію торів ОВДП на на міжнародній торговій платформі виступає і Міністерство фінансів.

«Наше завдання переконати Нацкомісію з цінних паперів дозволити учасникам ринку торгувати на цих платформах», — підкреслив він, додавши, що найближчим часом НБУ і Мінфін відправлять НКЦПФР відповідний спільний лист.

Нагадаємо, 13 березня міжнародний депозитарій цінних паперів Clearstream і Національний банк України підписали угоду про кореспондентські відносини для подальшого відкриття рахунку в цінних паперах в депозитарії НБУ. 

Коментарі - 2

+
+15
bonv
bonv
15 березня 2019, 12:53
#
**Нацбанк зацікавлений в тому, щоб ОВДП можна було торгувати на міжнародній торговій платформі.**
Інфа для клерка — він зрозуміє… ОВГЗ рулить!:)
+
0
greenozon
greenozon
16 березня 2019, 14:13
#
Зробіть перше покупку ОВДП через Приват24 для фізиків в 1 клік, як обіцяла Галина Пахачук ще рік тому!!!
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися