Мінфін - Курси валют України

Встановити
11 березня 2019, 15:39

Фонд намагається повернути в Радикал Банк 770 мільйонів

Фонд гарантування вкладів сподівається на справедливе рішення суду, яке дозволить повернути 770 млн грн кредитних коштів, виведених з Радикал Банку, і повернути їх вкладникам і кредиторам. Про це повідомляє прес-служба регулятора.

Фонд гарантування вкладів сподівається на справедливе рішення суду, яке дозволить повернути 770 млн грн кредитних коштів, виведених з Радикал Банку, і повернути їх вкладникам і кредиторам.
Фото: nashibanki.com.ua

Що відомо

  • 5 березня відбулося чергове засідання Господарського суду Київської області за позовом Фонду до Радикал Банку та Компанії з управління активами «АРБ Інвестменс». Позов стосується визнання недійсним договору уступки банком прав вимоги за рядом кредитів на користь «КУА «АРБ Інвестменс».
  • На цьому етапі до справи залучені позичальники за 42 такими кредитними договорами. Суд вивчає деталі справи.


Читайте також: Суд визнав законною ліквідацію Банку Юнісон

У Фонді нагадали, що напередодні введення тимчасової адміністрації в банк топ-менеджмент фінустанови спільно з керівниками компанії «АРБ «Інвестменс» вивели з-під контролю Радикал Банку кредитний портфель на суму понад 769,7 млн ​​грн.

Цей кредитний портфель в подальшому було некоректно відображено в бухгалтерському обліку банку, наслідком чого стало відображення на балансі банку протягом одного дня збитку понад 421,9 млн грн.

Коментарі - 1

+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
11 березня 2019, 17:36
#
«КУА «АРБ Инвестменс» — аналог Плеяды с Фагором, но по юрлицам…
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися