Мінфін - Курси валют України

Встановити
11 березня 2019, 14:28

Суд визнав законною ліквідацію Банку Юнісон

Суд скасував рішення про заборону ліквідації та відкликання ліцензії у Банку Юнісон, акціонером якого виступав брат екс-глави Міндоходів в уряді Азарова. Про це повідомляє delo.ua.

Суд скасував рішення про заборону ліквідації та відкликання ліцензії у Банку Юнісон, акціонером якого виступав брат екс-глави Міндоходів в уряді Азарова.
Фото: capital.ua

Що відомо

  • Суд скасував постанову Ржищівського міського суду від 8 червня 2018 року, яким було задоволено заяву Страхової компанії Юнісон про заборону ФГВФО і НБУ приймати рішення або вчиняти будь-які дії щодо ліквідації банку Юнісон з відшкодуванням коштів за вкладами фізосіб, відчуженням активів і зобов'язань банку, а також відкликати банківську ліцензію.
  • У суді заявили, що зазначені заборони є імперативними і не допускають їх двоякого трактування.

Довідка


Банк Юнісон був зареєстрований у 2013 році. Серед його акціонерів значилися структури Антона Клименка, брата екс-глави податкової Олександра Клименка. Акціонери банку безуспішно намагалися оскаржити це рішення регулятора в судах.

Починаючи із середини 2014 року, НБУ неодноразово звертав увагу Банку Юнісон на невідповідність структури його власності вимогам прозорості.

28 квітня 2016 року НБУ визнав Банк Юнісон неплатоспроможним, після чого в цю фінустанову була введена тимчасова адміністрація.

На дату віднесення банку до категорії неплатоспроможних акціонерами банку були 11 компаній, зареєстрованих на Кіпрі, жодна з яких не володіла часткою 10% або більше статутного капіталу банку.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися