Мінфін - Курси валют України

Встановити
11 березня 2019, 9:04

Світові ціни на продукти в лютому зросли

Індекс світових цін на продовольчі товари в лютому склав в середньому 167,5 пункта. Це на 1,7% більше, ніж було в січні. Про це повідомляє Продовольча і сільськогосподарська Організація Об'єднаних Націй (ФАО), передає delo.ua.

Індекс світових цін на продовольчі товари в лютому склав в середньому 167,5 пункта.
Фото: womanadvice.ru

Що це означає


Індекс, що відстежує динаміку щомісячних змін міжнародних цін на кошик основних продовольчих товарів, зараз знаходиться на найвищому рівні з вересня 2018 року, але все ще майже на 2,3% нижче свого значення рік тому.

  • Індекс цін на олію ФАО збільшився на 1,8 відсотка до 133,5 пункта, що є найвищим рівнем з жовтня 2018 року. Зростання цін у лютому було обумовлене здебільшого зростанням цін на пальмову, соєву та соняшникову олії.
  • Індекс цін на молочну продукцію ФАО збільшився на 5,6 відсотка порівняно із січнем, що було зумовлено зростанням імпортного попиту на сухе знежирене молоко, незбиране сухе молоко й сир. Очікуване сезонне падіння обсягів виробництва вершкового масла також сприяло зростанню цін на нього.
  • Індекс цін на цукор ФАО виріс на 1,2 відсотка з січня, що зумовили здебільшого побоювання щодо зниження виробництва в деяких основних країнах-виробниках.

Коментарі - 1

+
+30
bonv
bonv
11 березня 2019, 12:37
#
Боротьба жадібности зі скнарістю називається торгівля.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися