Мінфін - Курси валют України

Встановити
5 березня 2019, 16:10

Visa: За минулий рік частка безготівкових операцій збільшилася на 65%

Обсяг cashless — безготівкових платежів — в Україні зростає. Збільшується також частка платежів в інтернеті. Про це представники компанії Visa повідомили на прес-сніданку, передає журналіст «Мінфіну».

Обсяг cashless — безготівкових платежів — в Україні зростає.
Фото: pymnts.com

Що це означає

  • «За минулий рік частка безготівкових операцій в онлайні збільшилася на 65% і склала 13% від усіх безготівкових операцій в Україні по картах Visa», — розповідає Віра Платонова, директор Visa в СНД і Південно-Східній Європі.

За її словами, основна конкуренція на ринку платіжних систем розгортається не між платіжними системами, а з готівковими розрахунками. «Ми з 1996 року привчаємо українців розраховуватися карткою, і тільки зараз це стало приносити плоди. Особливо приємно, що багато сегментів, де готівковий розрахунок був традиційним (сфера послуг) переходять до p2p платежах. В Україні цей сегмент зростає дуже активно», — розповіла Платонова.

Читайте також: Visa оснастить смартфони функціями POS-терміналу

Нагадаємо, раніше в Нацбанку повідомляли, що частка обсягу безготівкових операцій з використанням платіжних карток, емітованих українськими банками, за підсумками 2018 року досягла 45,1% — це на 5,8 в. п. більше порівняно з результатами 2017 року (39,3%).

Коментарі - 4

+
0
bonv
bonv
5 березня 2019, 17:01
#
Безготівка хоче витіснити нал але не зможе:)
+
0
Буква Ґ
Буква Ґ
5 березня 2019, 17:13
#
Кэш-беком изи
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
5 березня 2019, 21:03
#
На этом же пресс-завтраке Вера Платонова сообщила, что «владельцы банковских карт Visa в Украине уже в этом году смогут оплачивать покупки в торговых точках до 1000 грн без ввода PIN-кода.»

До сих пор на бесконтактные платежи по картам Visa действует лимит в 500 гривен. Все транзакции свыше этой суммы требуют дополнительного подтверждения. Однако в силу того, уровень «рисковости» бесконтактных платежей довольно низкий, было решено увеличить сумму операций без подтверждения для удобства пользователей.

Точная дата перехода на новый лимит в 1000 гривен без ввода пин-кода не уточняется.
+
0
Буква Ґ
Буква Ґ
5 березня 2019, 21:12
#
Изи этот вопрос бы решался 2йным счетом для безконтактки. Когда бабок не хватает то берет с основы и вводишь пин-код. Сколько на бесконтакте лежит на проезд или 5к это личное дело каждого.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися