Мінфін - Курси валют України

Встановити
1 березня 2019, 19:30

Головне за тиждень: «живі» субсидії, прибутки monobank і що загрожує гривні у II кварталі

Ситуація на валютному ринку в 2019 році буде залишатися складною. Найважчим періодом для гривні стане 2 квартал.

Нацбанк знизив норму обов'язкового продажу валюти експортерами

1 березня набуло чинності рішення Нацбанку про зниження норми обов'язкового продажу валюти експортерами до 30% з 50%.

В Україні стартувала монетизація субсидій. Інфографіка

З березня 2019 року уряд почав виплату субсидій готівкою тим громадянам, яким субсидія призначена в 2018 році. Середній розмір субсидії — 1681 грн. Однак виплати мають індивідуальний характер, і їх розмір коливається від 0 до 24 тис. грн.

Держстат: Реальна зарплата в Україні зросла на 9,5%

Реальна заробітна плата в Україні в січні 2019 року порівняно з січнем 2018 року збільшилася на 9,5%, проте порівнянні з груднем 2018 року зменшилася на 13,6%.

Рада затвердила конвенцію MLI з оподаткування

Верховна Рада ратифікувала Багатосторонню конвенцію MLI про боротьбу з ухиленням від сплати податків. Підписавши і ратифікувавши конвенцію MLI, Україна отримує можливість одночасно вносити зміни в усі або деякі існуючі конвенції про уникнення подвійного оподаткування між Україною та іншими країнами.

Тігіпко розповів про прибутковість monobank

Мобільний банк monobank, який входить у структуру групи «ТАС» Універсал Банку, у вересні 2018 року одержав перший прибуток.

Приватні школи отримають держфінансування

Приватні школи цього року вперше отримають державне фінансування. Відповідну постанову Кабмін прийняв на засіданні в середу.

Бізнес не хоче платити податки за принципом «багатий платить більше»

Бізнес не підтримує введення прогресивної шкали оподаткування доходів фізосіб з максимальною ставкою податку 48%. Це, на думку членів ЄБА, призведе до збільшення податкового навантаження на сумлінних платників.

Коментарі - 2

+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
3 березня 2019, 21:01
#
Первый в истории частный пилотируемый космический корабль Dragon-2 компании SpaceX стартовал 2 марта с космодрома на мысе Канаверал во Флориде. 3 марта космический корабль состыковался с МКС в 05:51 по восточному времени (13:51 мск). Как уточнили в NASA, в этот момент МКС находилась над Новой Зеландией.

Первый полет Dragon-2 носил испытательный характер: вместо экипажа на нем отправили 180 кг грузов и манекен, который в честь героини фильма «Чужой» назвали​ Рипли.

Сигнал тревоги сработал на российском сегменте Международной космической станции (МКС) после того, как к станции пристыковался космический корабль Crew Dragon компании SpaceX. Трансляция переговоров экипажа велась на сайте NASA.

Изначально предполагалась поломка системы генерации кислорода, однако после переговоров с коллегами из Москвы Центр управления полетами в Хьюстоне дал указание экипажу воспринимать сигнал тревоги как ложный. Специалисты пояснили, что сирена могла сработать из-за изменений в конфигурации станции, вызванной стыковкой Crew Dragon.

Компанию Илона Маска SpaceX с успешным запуском поздравил президент США Дональд Трамп.
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
3 березня 2019, 21:05
#
Глава компаний SpaceX и Tesla Илон Маск ответил по-русски на поздравление
с успешной стыковкой корабля Crew Dragon с МКС.

«Спасибо за добрые слова!» — написал Маск в своем Twitter.

Девушка по имени Екатерина Павлюченко, поздравившая Маска в своем Twitter, написала, что не думает, что глава «Роскосмоса» Дмитрий Рогозин или госкорпорация поздравят бизнесмена. Она сделала это самостоятельно от имени «всех космических энтузиастов России».

«Роскосмос» всего-лишь поздравил NASA с успешной стыковкой.

SpaceX launches its Crew Dragon into space for the first time
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися