Мінфін - Курси валют України

Встановити
23 лютого 2019, 11:02

З 1 березня кияни зможуть оцінити роботу лікарів онлайн

За його словами, таким чином формуватиметься рейтинг лікарів.

З 1 березня зареєстровані у системі Helsi.me кияни зможуть оцінити роботу лікарів.
Фото: medblog.in.ua
З 1 березня зареєстровані у системі Helsi.me кияни зможуть оцінити роботу лікарів. Про це заявив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

«Пацієнт після візиту до лікаря протягом 14 днів зможе виставити оцінку лікарю та залишити текстовий відгук. Після отримання десяти й більше оцінок у лікаря формується рейтинг — середня оцінка за останні півроку», — пояснив Поворозник.

Що це дасть

  • Завдяки цьому кияни матимуть змогу ознайомитися із рейтингом лікарів та на власний розсуд обрати, з ким підписати декларацію чи вибрати вузького спеціаліста для консультації.

«Звісно ж, безпосередній керівник медичного закладу не має фінансових важелів впливу на лікаря, зважаючи на його рейтинг. Таким важелем стане пацієнт, оцінюючи роботу медика. Відповідно, лікар із високим рейтингом матиме більшу базу пацієнтів, із якими підписано декларації, що безпосередньо впливає на його заробітну платню. Адже пацієнти керуватимуться саме репутацією лікаря, укладаючи декларацію з ним», — зауважив заступник голови КМДА.

За його словами, у системі наразі зареєстровано 1,5 мільйона киян та доступні більше 2 тисяч лікарів.

Коментарі - 2

+
0
semenvekselberg
semenvekselberg
23 лютого 2019, 18:15
#
Выступление мэра Киева на тему медицинского обслуживания столицы:
https://minfin.com.ua/blogs/semenvekselberg/119992/
+
0
Petrovuch
Petrovuch
24 лютого 2019, 14:12
#
Сьогодні у лікарняній аптеці заплатив 910 грн. за ліки для хворого інсульом пенсіонера, а купувати їх за такі гроші треба щодня. Лікарняні реабілітологи за півгодинну консультацію окрім своєї зарплати вимагають у кожного пацієнта ще 200 грн., а за курс 10 днів це 2000 грн. Сучасне лікування в лікарнях жахливе! Хворі люди кинуті напризволяще, бо можновладці в українських лікарнях не лікуються і не знають що там коїться. Коли ж нарешті буде звичайна Реальна страхова медицина, як у більшості країн світу, а не лише видимість медичної реформи? Навіщо черговий раз винаходити велосипед на квадратних колесах і вихваляти це як велике досягнення? Грошей у простих пенсіонерів і інвалідів на лікування не вистачає. Реальна пенсія зменшилась у 2 рази (була 100 долларів п’ять років назад, а тепер лише 50 долларів). Реальні ціни на продукти харчування зросли в 3-4 рази. Реальні ціни на комуналку також захмарні. Як виживати?
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися