Мінфін - Курси валют України

Встановити
22 лютого 2019, 10:24

СБУ затримала шахраїв, які продавали фейкові акції Tesla

Прокуратурою Києва спільно з СБУ припинено діяльність групи шахраїв, які під виглядом продажу цінних паперів американської компанії «Tesla Motors Inc» заволодівали коштами громадян. Про це повідомляє прес-служба прокуратури.

Прокуратурою Києва спільно з СБУ припинено діяльність групи шахраїв, які під виглядом продажу цінних паперів американської компанії «Tesla Motors Inc» заволодівали коштами громадян.
Фото: Мінфін

Слідством встановлено, що для реалізації злочинної схеми учасниками групи був створений інтернет-сайт псевдо представництва компанії «Tesla Motors Inc» в Україні, а також зареєстровані в Києві підприємства «Тесла Груп Україна» та «Насдак Груп Україна».

«Надалі на сайті tesla-group.com.ua була розміщена реклама цінних паперів корпорації „Tesla“ та зазначено, що вже понад 4 роки „Тесла Груп Україна“ пропонує фізичним особам придбати цінні папери (акції та облігації) вказаної американської корпорації», — йдеться у повідомленні.

«У дійсності ніяких правочинів з цінними паперами зловмисники не здійснювали, ліцензії на провадження діяльності на фондовому ринку не мали, а гроші привласнювали», — повідомляє прес-служба.

Раніше «Мінфін» повідомляв, що Нацкомісія з цінних паперів та фондового ринку за результатами здійснення аналізу реклами з придбання цінних паперів повідомляла про існування ризиків придбання цінних паперів іноземних емітентів українськими інвесторами фондового ринку.

Коментарі - 4

+
0
Addmin1917
Addmin1917
22 лютого 2019, 13:13
#
А чего не указали адрес сайта? На других ресурсах сайт указали, который и до сих пор работает. На что надеялись такие «покупци» не могу понять. Ведь разрешено выводить за границу гроши для инвестиций. Ну выведи, открой счет у брокера и купи легально сколько хочешь и каких хочешь акций
+
0
banxter
banxter
22 лютого 2019, 19:13
#
Так вроде указан и дважды. «на что надеялись» — на обещанную скидку на авто при попкупке этих акций. *** не мамонт
+
0
Olimpiec
Olimpiec
23 лютого 2019, 22:15
#
Скорее всего они ловили скороспелых инвесторов до 10к, другой вариант просто представить н могу
+
0
Григорий П
Григорий П
24 лютого 2019, 15:41
#
Гы, наконец-то. Молодцы. Рад, что хоть некоторые чиновники не зря получали ЗП.
Звонили как-то несколько раз эти уродцы, когда начал спрашивать об их доках -нахамили и слились. Потом звонили, извинялись и продолжали более деликатно, но толком ничего так и не смогли объяснить по сути.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися