Мінфін - Курси валют України

Встановити
21 лютого 2019, 14:23

НБУ підготував дорожню карту для бротьби з «брудними» коштами

Національний банк за технічної допомоги МВФ підготував проект дорожньої карти для посилення нагляду у сфері боротьби з відмиванням «брудних» коштів та фінансуванням тероризму. Про це йдеться у повідомленні регулятора.

Національний банк за технічної допомоги МВФ підготував проект дорожньої карти для посилення нагляду у сфері боротьби з відмиванням «брудних» коштів та фінансуванням тероризму.
Фото: flickr.com

Що це дасть

  • Його реалізація дозволить НБУ зосередити більше уваги на адекватності механізмів фінансового моніторингу та припинити функції розслідування.

Такий підхід передбачено у Меморандумі про економічну та фінансову політику України з МВФ від 5 грудня 2018 року .

«Важливо відзначити, що припинення функцій розслідування, про які йдеться у Меморандумі, не слід ототожнювати із припинення НБУ наглядових функцій у сфері фінансового моніторингу», – зазначає перший заступник голови НБУ Катерина Рожкова.

За її словами, Національний банк й надалі в межах законодавчо визначених повноважень здійснюватиме аналіз ефективності системи управління ризиками банком, визначатиме відповідність заходів, що здійснюються банком для обмеження (зменшення) ризиків під час своєї діяльності.

«Це робиться з метою не допустити використання банківських послуг для легалізації „брудних“ коштів та забезпечити адекватність механізмів фінансового моніторингу, включно із заходами з вивчення банківських та клієнтських операцій», – пояснює Катерина Рожкова.

При цьому, за словами директора департаменту фінансового моніторингу НБУ Ігоря Берези, на НБУ не покладено функцію розслідування злочинів у сфері фінансового моніторингу, так само як і будь-яких інших злочинів.

Коментарі - 4

+
+15
bonv
bonv
21 лютого 2019, 14:31
#
З початку цього року, нерезиденти купили гривневі ОВДП більш ніж на 6 млрд грн.
Інвестори заходять в Україну, продають валюту, купують облігації в гривні, що також позитивно впливає на ситуацію з курсом.
+
0
Буква Ґ
Буква Ґ
21 лютого 2019, 14:34
#
Лол. Может по лысине пора █████ Почте настукать, терминалы у них не работают . Отмывать бабки в 'лектронном виде ваще пушка. Их отмывают через ФОП, как ты проверишь сколько кирпича привезли и сколько заплатили наличкой/ Уже потом ФОП платят комуналОчка которую тоже никак не проверить, а дальше бабки чистые на счетах █████. Еще проще сурогаты денег типа ████Pay
+
0
ototo
ototo
21 лютого 2019, 16:25
#
Что там так усиленно цензурируют? по буквам можете написать ?)
+
0
Евгений Ник
Евгений Ник
21 лютого 2019, 17:42
#
:) Чумаданы грошей з АП в Раду носять, Грося на тещу все (не все) записав в її квартирі живе — ходять з Петьою казочки розказують про паралельну галактику:) борці мля!!
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися