Мінфін - Курси валют України

Встановити
20 лютого 2019, 11:11

Україна отримає 85 мільйонів доларів на реформу енергетики

Проект USAID надасть Україні 85 мільйонів доларів на реформи з лібералізації ринків енергії, збільшення обсягів видобутку власного газу і залученню інвестицій в альтернативну енергетику. Про це пише delo.ua.

Проект USAID надасть Україні 85 мільйонів доларів на реформи з лібералізації ринків енергії, збільшення обсягів видобутку власного газу і залученню інвестицій в альтернативну енергетику.
Фото: politeka.net
  • Строк реалізації проекту становить п'ять років. За цей час і планується залучити зазначені 85 млн дол.
  • За словами в. о. голови комітету Верховної Ради з паливно-енергетичного комплексу Олександра Домбровського, реформування енергетичного сектора є одним з пріоритетів розвитку реального сектора економіки, а енергетична безпека — одним з основних чинників стабільності і конкурентоспроможності країни.

Довідка

Міністерство енергетики та вугільної промисловості України та керівництво проекту «Енергетична безпека» у вересні 2018 року підписали Меморандум про взаєморозуміння щодо співпраці в рамках технічної допомоги, що фінансується USAID.

Коментарі - 2

+
0
bonv
bonv
20 лютого 2019, 11:30
#
Та і норвежці 1,5 млрд вкладають…
+
+15
Дмитрий Сергеенко
Дмитрий Сергеенко
20 лютого 2019, 12:58
#
1. Это кредит или «безвозмездная» помощь? Если кредит то под какие проценты и на каких условиях?
2. «реформы по либерализации рынков энергии» — интересная статья. Можно поинтересоваться, что конкретно запланировано как результат, что будет куплено, и в какие сроки?
«увеличению объемов добычи собственного газа — эксперты уточните, что за ROI такой у этого газа, он настолько трудноизвлекаем? Почему его добычу нужно специально финансировать из „помощи“, а не отказывать инвесторам рвущимся в проект?
»привлечению инвестиций в альтернативную энергетику" — это как я понимаю, предоставление специальных тарифов в зеленой энергетике. Мне несколько странно, что в качестве объекта помощи рассматривается именно альтернативная энергетика, при общем износе энергетической инфраструктуры.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися