Мінфін - Курси валют України

Встановити
18 лютого 2019, 16:22

Європарламент затвердив нові правила транскордонних платежів

Європарламент проголосував за нові правила, які змусять банки скоротити збори за транскордонні платежі в євро між країнами ЄС, які знаходяться в єврозоні, й іншими. Про це повідомляє psm7.com.

Європарламент проголосував за нові правила, які змусять банки скоротити збори за транскордонні платежі в євро між країнами ЄС, які знаходяться в єврозоні, й іншими.
Фото: 24tv.ua

Із чим це пов'язано

  • «6 мільйонів підприємств і 150 мільйонів громадян ЄС, які живуть і працюють в країнах за межами Єврозони, платять набагато вищі збори за переказ євро, ніж їхні колеги з Єврозони», — говорить депутат Європарламенту Єва Майдел.

Що це дасть

  • Нові правила захистять споживачів від справляння довільних витрат за конвертацію валюти. При кожній транзакції їм повідомлятимуть про суму, що підлягає виплаті, у місцевій валюті і валюті їхнього рахунку.
  • Банкам також доведеться розкривати приблизну повну вартість конвертації валюти в разі банківських переказів до здійснення платежу.
  • Цей крок, за словами Єви Майдел, дасть змогу людям, які живуть за межами ЄС, заощадити загалом приблизно 1 млрд євро на рік.

Коментарі - 3

+
0
bonv
bonv
18 лютого 2019, 16:33
#
То є добре!
+
0
Kanarej
Kanarej
18 лютого 2019, 19:18
#
Але не дуже стосується України, бо Україна не входить ні в ЄС, ні в Єврозону.
+
0
bonv
bonv
18 лютого 2019, 21:06
#
Багато українських підприємств/підприємців зареєстровані наприклад в Прибалтиці…
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися