Мінфін - Курси валют України

Встановити
14 лютого 2019, 9:28

Єврокомісія почала боротьбу з «брудними» грішми 23 країн

Єврокомісія прийняла рішення включити 23 країни і території в список держав, які демонструють недоліки в боротьбі з відмиванням коштів та в протидії фінансуванню тероризму. Про це пише «Уніан».

Єврокомісія прийняла рішення включити 23 країни і території в список держав, які демонструють недоліки в боротьбі з відмиванням коштів та в протидії фінансуванню тероризму.
Фото: telegram.ee

Із чим це пов'язано

  • Мета цього заходу — захистити фінансову систему ЄС шляхом ефективного запобігання відмиванню коштів та ризиків фінансування тероризму, сказано в повідомленні Єврокомісії.


Які країни потрапили в «чорний» список

  • У цей список потрапили Афганістан, Американське Самоа, Багамські острови, Ботсвана, Північна Корея, Ефіопія, Гана, Гуам, Іран, Ірак, Лівія, Нігерія, Пакистан, Панама, Пуерто-Ріко, Самоа, Саудівська Аравія, Шрі Ланка, Сирія, Тринідад і Тобаго, Туніс, Американські Віргінські острови і Ємен.

Що це означає

  • Банки та інші установи, на які поширюються правила ЄС щодо відмивання коштів, проводитимуть посилені перевірки фінансових операцій за участю клієнтів і фінансових інститутів з цих 23 країн з високим ступенем ризиків.
  • Це необхідно для більш ефективного виявлення будь-яких підозрілих фінансових потоків.

«Брудні гроші є життєвим джерелом для організованої злочинності і тероризму. Я пропоную внесеним до списку країн виправити їх недоліки негайно», — заявила комісар ЄС з питань юстиції, прав споживачів і гендерної рівності.

Нагадаємо, в минулому році Рада ЄС схвалила директиву про посилення правил щодо запобігання відмиванню грошей і фінансуванню тероризму, які передбачають, зокрема, підвищення прозорості даних про власників трастів і бенефіціарів компаній.

Коментарі - 4

+
+41
bonv
bonv
14 лютого 2019, 11:35
#
Росії не бачу в списку…
+
+30
bonv
bonv
14 лютого 2019, 11:46
#
Верховна Рада очолила рейтинг корумпованих органів влади, свідчить дослідження Всеукраїнської мережі доброчесності і комплаенса UNIC «Корупція в Україні – погляд бізнесу». Було опитано 305 керівників підприємств. 54% респондентів відзначили, що корупція і недоброчесна поведінка для народних депутатів «дуже характерні». У Топ-5 найбільш корумпованих органів і сфер увійшли також суди – 43% респондентів вважають корупцію для них «дуже характерною», митниця – 39%, Кабінет міністрів – 31%, а також великий бізнес – 31%.
+
+12
Andrey M
Andrey M
14 лютого 2019, 12:23
#
Как же «слепой траст» теперь без Вергинских островов и панамы будет «честно работать»?:)
Ах да, ведь еще есть остров Мен, который очень любит олигарх-корупционер
+
0
Шабдасурды-оглы Маджибжимагдыбаев
Шабдасурды-оглы Маджибжимагдыбаев
14 лютого 2019, 17:26
#
BVI не попали в этот список. Указано: АМЕРИКАНСКИЕ VI
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися