Мінфін - Курси валют України

Встановити
14 лютого 2019, 8:01

Нова реальність: що очікує валютний ринок та його учасників

27 лютого в Києві відбудеться знакова подія - Український Валютний Форум, який проведуть «Мінфін» та Bank Online.

7 лютого набрав чинності новий Закон про валюту, який радикально змінив правила гри на ринку. Нове законодавство та нюанси його застосування вже викликали шквал запитань: за які порушення НБУ штрафуватиме підопічних, як тепер буде працювати фінмоніторинг, чи стане простіше виводити валюту та інвестувати за кордон.

Отримати на них відповіді допоможе «Мінфін». Спільно з Bank Online ми проводимо Український Валютний Форум, під час якого учасники фінансового ринку зможуть обговорити з регуляторами всі проблеми.

Форум відбудеться в Києві 27 лютого. У ньому візьмуть участь представники Національного банку, Нацкомфінпослуг, банкіри, керівники інвестиційних компаній, мікрофінансових організацій, юридичних і консалтингових груп. Тобто всі, кого зміни у валютному законодавстві зачіпають безпосередньо.

Ключові спікери Валютного Форуму:

Заступник голови правління НБУ Олег Чурій

Керівник проектів та програм департаменту відкритих ринків Емал Бахтарі

Керівник управління Департаменту фінансового моніторингу Віталій Черняк

Співавтор «Закону про валюту» - перший заступник голови комітету ВРУ з питань фінансової політики та банківської діяльності Михайло Довбенко

Фінансовий аналітик, головний експерт Ради НБУ Віталій Шапран

Член Нацкомфінпослуг Олександр Залєтов

Директор Незалежної асоціації банків України (НАБУ) Олена Коробкова

Партнер податково-юридичного департаменту Deloitte в Україні Наталя Ульянова

Організатори Валютного Форуму - Bank Online та фінансовий портал «Мінфін», за підтримки Незалежної асоціації банків України.

Компанії вже мають успішний досвід проведення подібних заходів: Перший Валютний Форум, який відбувся 26 вересня 2018 року, зібрав 182 учасники. Ключовими доповідачами на ньому виступили перший заступник голови НБУ Катерина Рожкова, депутат ВРУ Михайло Довбенко, фінансові аналітики Віталій Шапран та Роман Сульжик, співзасновник інвестиційної групи «Універ» Тарас Козак та інші.

Другий Валютний Форум розбитий на кілька тематичних секцій

Перша частина присвячена першим результатам нововведень і перспективам подальшого зняття валютних обмежень. На цій сесії також будуть розглянуті основні сценарії та загрози для курсу гривні, нюанси онлайн-обміну валют і міжнародних переказів за новими правилами.

Спікери другої секції приділять увагу «вузьким місцям» та невирішеним проблемам. Доповідачі сфокусуються на нових принципах валютного контролю та фінмоніторингу: функціях банків, НБУ, ДФС і правоохоронців. А також на юридичних нюансах проведення валютних операцій: які повноваження будуть у представників контролюючих органів, за що можуть нарахувати штрафні санкції і якими будуть штрафи. Окрему увагу приділять неузгодженням в законодавстві і неоднозначним трактуванням норм різними сторонами - Нацбанком, бізнесом, банківським сектором. Представники юркомпаній розкажуть, як учасники ринку зможуть відстоювати свої інтереси в новій валютній реальності. Одна із доповідей буде присвячена плану дій BEPS і закону про SPLIT.

Секція № 3 торкнеться теми інвестицій та транскордонних переказів валютних цінностей в нових умовах. Доповідачі поділяться практичними кейсами відкриття та використання рахунків юридичними і фізичними особами, розкажуть про проблеми та «підводні камені» цих операцій. Порушуватимуться питання аудиту і перевірок компаній після введення нової нормативної бази.

До початку Українського Валютного Форуму залишилося 2 тижні. Встигніть зареєструватися і отримати актуальні знання першими!

Дізнатися більше про програму заходу та зареєструватися можна на сайті валютного форуму.

Місце проведення: Київ, вул. Антоновича 52, конференц-зал «Депо».

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися