Мінфін - Курси валют України

Встановити
8 лютого 2019, 19:36

Головне за тиждень: закон про валюту, ремарка по субсидіях і про що просить бізнес

7 лютого набув чинності закон про валюту і валютні операції. Нацбанк скасував вимогу щодо резервування коштів на купівлю іноземної валюти — так зване правило Т + 1, також знизив ліміт обов'язкового продажу валютної виручки і дозволив купувати валюту за рахунок кредитного ліміту. Що іще змінює новий закон — читайте у статті.

Українці активно тестують онлайн-обмін валюти

Клієнти українських банків активно тестують онлайн-обмін валюти. Уже за першу добу дії послуги українці придбали мільйони доларів. Про це повідомляють в соцмережах представники банків.

Як банки будуть спостерігати за клієнтськими операціями

Принцип «менше ризиків — менше уваги, більше ризиків — більше уваги» банки повинні застосовувати і при здійсненні валютного нагляду за валютними операціями своїх клієнтів. Про це йдеться в повідомленні регулятора.

В Україні запрацював закон про продовження земельного мораторію

7 лютого о Україні вступив в силу закон про продовження на рік — до 1 січня 2020 року — мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення.

НБУ зберіг незмінним прогноз інфляції на 2019 рік

Прогноз зростання цін в 2019 році залишається незмінним — 6,3% на кінець року. Про це йдеться в щоквартальному інфляційному звіті Нацбанку за січень 2019 року.

Топ-10 пропозицій бізнесу до майбутньої влади

Представники бізнесу презентували топ-10 пріоритетів-пропозицій, які нова влада може взяти за основу своєї майбутньої програми з реформування економіки України.

Субсидію будуть скасовувати в разі місячної прострочки оплати

Уряд зменшив з двох до одного місяця максимальний термін простроченої заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг для призначення субсидій.

Кияни будуть платити за весь обсяг води, яку використав будинок

З лютого змінені принципи нарахування за спожиті послуги з централізованого водопостачання та водовідведення. Тепер мешканці багатоквартирного будинку повинні платити за весь обсяг води, яку використав їхній будинок.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися