Мінфін - Курси валют України

Встановити
3 лютого 2019, 10:02

АМКУ пропонує провести конкурентний відбір банків для виплати субсидій

Антимонопольний комітет України пропонує уряду переглянути положення постанови про монетизацію субсидій в частині забезпечення конкурентних умов відбору банків. Про це повідомляє прес-служба АМКУ.

Антимонопольний комітет України пропонує уряду переглянути положення постанови про монетизацію субсидій в частині забезпечення конкурентних умов відбору банків.
Фото: 2000.ua

Що це означає


На думку АМКУ, має відбутися відбір за «чіткими, прозорими і недискримінаційними критеріями» банків, у яких:

  • відкриватимуть рахунки для виплати житлових субсидій, будуть отримувати з держбюджету кошти для виплати пільг і житлових субсидій на оплату житлово-комунальних послуг в грошовій формі, а потім перераховувати їх на рахунки керуючих багатоквартирного будинку, об'єднань і виконавців комунальних послуг;
  • відкриватимуть громадянам — отримувачам житлових субсидій поточні рахунки для виплати залишків коштів субсидій, що утворилися станом на 1 червня.

Читайте також: П'ять головних питань про монетизацію пільг і субсидій

Раніше «Мінфін» повідомляв, що українці отримуватимуть субсидії в грошовій формі вже з березня, зокрема пенсіонери — одночасно з пенсією.

Виплати готівкою проводитимуть через відділення Укрпошти та Ощадбанку.
 

Коментарі - 2

+
+28
gastgeber
gastgeber
3 лютого 2019, 15:05
#
Давайте сэкономим наши и ваши деньги.
По итогу это будут:
— Приват
— Ощад
— Газ
— Эксимп
Ну и Укрпочта.
+
+13
Arthur77
Arthur77
3 лютого 2019, 18:35
#
Антимонопольный! Отчитался за борьбу с тарификацией 4 недели от мобильных операторов.Вот где нужно народ защитить.А то где не надо-нос свой сует, а где надо-руками разводит.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися