Мінфін - Курси валют України

Встановити
30 грудня 2018, 13:44

У Ватикані вперше посадили до в'язниці за відмивання грошей

Кримінальний суд Ватикану засудив італійського підприємця Анджело Проетті до 2,5 років в'язниці і конфіскації коштів за використання рахунку в банку Ватикану для відмивання коштів. Про це повідомляє Associated Press.

Кримінальний суд Ватикану засудив італійського підприємця Анджело Проетті до 2,5 років в'язниці і конфіскації коштів за використання рахунку в банку Ватикану для відмивання коштів.
Фото: Inpress.ua

Вирок був винесений 17 грудня. Чоловіка взяли під домашній арешт у 2016 році, під час розслідування можливого шахрайства з банкрутством його будівельної фірми Edil Ars Srl, яка виконувала роботи за контрактами для різних організацій Ватикану.

У Ватикані надають великого значення рішенню суду й називають його «принципово важливим» для роботи із запобігання відмиванню грошей і фінансуванню тероризму. Ці зобов'язання Ватикан взяв на себе в 2009 році, підписавши угоду з Євросоюзом.

Раніше Ватикан розкритикував існуючу в світі фінансову систему, зокрема кредитні дефолтні свопи (CDS), які дозволяють застрахувати вкладення від невиконання зобов'язань, назвали бомбою уповільненої дії.

Коментарі - 3

+
+26
bonv
bonv
30 грудня 2018, 16:27
#
Проти папи не попреш:)
+
+15
bonv
bonv
31 грудня 2018, 11:48
#
— Как твой бизнес, процветаешь понемногу?
— Какие там процветания! Честных людей становится всё меньше и меньше, скоро и обманывать будет некого:)
+
+30
bonv
bonv
31 грудня 2018, 11:52
#
Даже самый оконченный аферист способен на честный бизнес, если убедить его, что долгосрочные отношениая будут ему выгоднее единовременного кидалова.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися