Мінфін - Курси валют України

Встановити
27 грудня 2018, 13:22

Мінфін знизив ставки по ОВДП у гривні до 20%

Міністерство фінансів 26 грудня на плановому аукціоні з розміщення облігацій внутрішньої державної позики залучило до держбюджету 705,6 млн грн, пише finclub.

Міністерство фінансів 26 грудня на плановому аукціоні з розміщення облігацій внутрішньої державної позики залучило до держбюджету 705,6 млн грн, пише finclub.
Фото: epravda.com.ua

Хід аукціону

  • Мінфін відхилив більше половини попиту на гривневі облігації, знизивши їх ставку до 20% з 20,5% річних.
  • В результаті були розміщені ОВДП з терміном обігу 90 днів на 675,069 млн грн.
  • На аукціоні з продажу 10-місячних валютних ОВДП Мінфін відхилив три з 17 заявок на 5,4 млн доларів, в яких покупці просили до 8% річних, і зберіг ставку на рівні 7,25%, що дозволило йому залучити 2,75 млн доларів.

Що таке ОВДП

ОВДП стають однією з найпопулярніших альтернатив банківським депозитам. Прибутковість з цінних паперів вище, податок з доходу платити не потрібно, до того ж, інвестиція гарантується державою. Це державні цінні папери, які випускає Міністерство фінансів України.

Читайте також: Все про інвестиції в ОВДП

ОВДП дозволяють отримати підвищений (в порівнянні з депозитами) дохід. При цьому ризики мінімальні, так як гарантує повернення коштів за ОВДП уряд, в той час як в депозитах гарантії лягають на сам банк і Фонд гарантування вкладів, крім Ощадбанку.

Мінфін використовує ОВДП, щоб залучити додаткові грошові ресурси. Ці ресурси можуть бути спрямовані як на погашення держборгу, так і на інші потреби бюджету.

Купити ОВДП можуть як юридичні особи, так і звичайні громадяни (фізичні особи), резиденти і нерезиденти.

Коментарі - 7

+
+43
bonv
bonv
27 грудня 2018, 13:23
#
Тому і менше грошей через 0,5% залучили:)
+
0
Lamo
Lamo
27 грудня 2018, 14:20
#
Т.е. кроме Ощада государство по другим государственным банкам сумму вклада полностью не гарантирует?
+
0
bonv
bonv
27 грудня 2018, 14:22
#
Чому «Ощадбанк»?
«Ощадбанк» є державним уповноваженим банком щодо десятка урядових програм та має понад 15 років досвіду співпраці з підприємствами паливно-енергетичного комплексу.
Банк володіє найбільшою мережею відділень – понад 3 200, які присутні в тому числі у сільській місцевості, де найбільша кількість субсидіантів, та має великий досвід щодо виплат соціальної допомоги й пенсій великій кількості клієнтів одночасно. Тому і визначено проводити монетизацію пільг і субсидій саме через цей державний банк.
Жодних комісій від субсидіантів та пільговиків за обслуговування їх персональних облікових рахунків «Ощадбанк» не братиме.
+
0
Lamo
Lamo
27 грудня 2018, 15:55
#
До чого тут усі ці переваги Ощада до: «гарантирует возврат средств по ОВГЗ правительство, в то время как в депозитах гарантии ложатся на сам банк и Фонд гарантирования вкладов, кроме Ощадбанка.»?
Питання ось у чому — є декілька державних банків, алє держава чомусь гарантує вклади повністю лише в одному… Доречі, Порошенко при націоналізації Привату обіцяв у ньому теж гарантію усіх вкладів, але так і не підписав цей закон/постанову.
+
0
bonv
bonv
27 грудня 2018, 22:54
#
чого хоче МВФ від України: скорочення витрат і виплати боргів. Разом нам треба: не підвищувати зарплати чиновникам, не знижувати податки (прощавай податок на виведений капітал), не вводити накопичувальну пенсійну систему, продати Центренерго. При цьому, прибрати держгарантії за всіма вкладами Ощадбанку і зробити їх як у інших –- до 200 тис. гривень.
+
0
bonv
bonv
27 грудня 2018, 23:06
#
Чи потрібно у «Ощадбанку» самостійно відкривати рахунок?
На кожного одержувача субсидій, після опрацювання заяви на монетизацію, буде автоматично відкритий персональний обліковий запис в банку, на якому будуть відображатися дані житлової субсидії у грошовій формі.
Персональний обліковий запис матиме спеціальний режим використання. Тобто кошти першочергово будуть спрямовуватися на оплату послуг за спожитий газ, тепло, електроенергію й воду.
«Ощадбанк» щомісяця інформуватиме субсидіантів та пільговиків SMS-повідомленням про надходження коштів від держави, їх використання та залишок.
Після закінчення опалювального сезону — у червні — суми невикористаних коштів перераховуватимуться на поточні рахунки одержувачів житлової субсидії. Рахунок кожному «Ощадбанк» відкриє автоматично, без додаткового звернення у банк.
+
+19
Dmytro Z
Dmytro Z
27 грудня 2018, 14:35
#
Все верно, кроме Ощада государство по другим государственным банкам сумму вклада полностью не гарантирует
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися