Мінфін - Курси валют України

Встановити
20 грудня 2018, 18:20

Нацбанк введе наглядові перевірки для всіх банків

Нацбанк за наступні півроку розширить систему наглядових перевірок та оцінювання SREP на всі банки. Про це повідомляє Інтерфакс. Зараз цей механізм застосовують щодо 13 найбільших фінустанов.

Нацбанк за наступні півроку розширить систему наглядових перевірок та оцінювання SREP на всі банки.
Фото: Finclub.net

При цьому система не передбачає внутрішню оцінку достатності капіталу з урахуванням оцінки ризиків (ICAAP) і внутрішню оцінку достатності рівня ліквідності (ILAAP).

Що це означає для банків

  • До кінця грудня 2018 року регулятор планує оцінити придатність наглядових рад і кваліфікації вищого керівництва 20 найбільших банків. Оцінка наступних 15 кредитних установ буде проведена до кінця вересня 2019 року, і наступних 15 банків — до кінця 2019 року. Інші банки будуть оцінювати у 2020 році.
  • До кінця 2018 року — введе новий порядок реєстрації та ліцензування банків і розробить нове положення про внутрішній контроль, який запрацює 1 липня 2019 року.
  • До кінця березня 2019 року — завершить оцінювання життєздатності бізнес-моделей 56 найменших банків. Спостерігачами в процесі оцінювання будуть представники МВФ і Світового банку.

Коментарі - 1

+
0
semenvekselberg
semenvekselberg
21 грудня 2018, 9:40
#
Комплаенс, комплаенс…
Три гилки влады, которые присутствуют во всёх странах мира, на сегодняшний день преобразовались в уже четыре: четвёртая гилка — финансовая. А для чего вы думаете вводится безнал и устраняются неугодные банки???
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися